Germinal

Hva skjer hvis vi starter helt på nytt? Den originale franske kunstnerduoen Antoine Defoort og Halory Goerger tar saken i egne hender.

I Germinal møter vi fire individer som skaper sin egen verden helt fra bunnen av. De ser den tomme scenen som et fruktbart sted, der alt kan utvikles. Underveis støter de på grunnleggende problemstillinger, som er like absurde som de er tanke- og lattervekkende. Disse individene er egentlig verken mennesker eller skuespillere, før de oppdager at de kan tenke. Ved å formidle tankene sine til hverandre oppdager de at de kan kommunisere, og sammen danner de et mikrosamfunn.

Den franske sjangeroverskridende kunstnerduoen Antoine Defoort og Halory Goerger kombinerer visuell kunst og performance, informasjonsvitenskap, humaniora og samfunnsfag i sitt arbeid. Deres presentasjonsformater pendler mellom forelesninger, forestillinger og fiksjon. I løpet av de siste årene har de høstet stor anerkjennelse for sine produksjoner.

I Germinal gjenoppfinnes absolutt hjulet på ny, men da setter man samtidig spørsmålstegn ved nesten alt og tester det ut, fra fysikkens lover til grunnlaget for sosial interaksjon. Og dette er gjort innenfor den relativt smale rammen av en tom scene. Hvis vi hadde muligheten til å starte fra bunnen av, selv i et lite rom, hvordan ville vi gjort det?

Dette er teater som handler om teater. Som Ibsen i sin samtid, er Germinal en forestilling som bidrar til å utvikle og fornye scenekunsten.  

Spilles på fransk med engelske undertekster.

 

Produsert av: Halory Goerger & Antoine Defoort

Idé og regi: Halory Goerger & Antoine Defoort

Skuespillere: Arnaud Boulogne, Ondine Cloez, Antoine Defoort, Halory Goerger og stemmen til Mathilde Maillard

Teknisk sjef/scenesjef: Maël Teillant

Lys og scene: Sébastien Bausseron

Lyd og scene: Robin Mignot

Lyskonsulent: Annie Leuridan

Scenekonstruksjon: Christian Allamano, Cédric Ravier og Danny Vandeput

Produsent og konsulent: Julien Fournet

Produksjonsassistent: Mathilde Maillard

Administrasjon: Sarah Calvez

Logistikk: Pauline Foury

 

«Å fortelle en kompleks og intelligent historie på bare en time, mens man lar publikum le seg i hel, er mer enn ekstraordinært. Ikke gå glipp av det.» De Morgen