Et dukkehjem (DK)

Opplev Et dukkehjem i en virkelig leilighet, med virkelige mennesker, i den danske duoen Fix og Foxys meget virkelige versjon av stykket.

Et dukkehjem er et av de mest spilte teaterstykkene i verden. Kanskje fordi Ibsen forstår virkelige mennesker. Han kjenner vår væremåte og våre tanker. Henrik Ibsen ville at teatret skulle være som det virkelige liv, at skuespillerne skulle agere som virkelige mennesker og at scenen nøyaktig skulle ligne et virkelig hjem.

Den danske duoen Fix & Foxy setter opp Et dukkehjem i et virkelig hjem med virkelige mennesker i rollene som Nora og Helmer, i en perfekt og meget virkelig versjon av stykket.

Derfor stiller skuespillerne uforberedt – ingen prøver, ingen introduksjon. Det eneste de vet er at publikum kommer – ingenting annet.

Fix & Foxy har produsert teater, performance, sosiale interaksjoner, såpe og filmer. For dem er sjangre vakre «readymades», som de kan kaste seg over. Deres arbeid handler om å bruke bildene som alle har på netthinnen. Bildene vi har av hverandre, hentet fra popkultur, storfilmer, media og gammel kitsch.

 

Produsert av: Fix & Foxy i samarbeid med Nationaltheatret og Det Kongelige Teater i København

Regissører: Tue Biering og Jeppe Kristensen

Produsent: Søren Normann Hansen

Produksjonsassistenter: Siri Forberg og Mette Bisgaard

Støtte fra Stiftelsen Skandinavisk Teaterpris

Takk til Oslo International Acting Festival