Et drømspill

Vårt indre teater har ingen begrensninger. Det vil den spanske stjerneregissøren Calixto Bieito gjenskape på scenen – gjennom et visuelt vilt og vakkert drømspill.

Når den internasjonale anerkjente Calixto Bieito igjen slippes løs på Nationaltheatret, er det for å skape en helaftens drøm. Intet mindre. Det passer godt for en regissør som er kjent for å sprenge grensene for hva som er mulig å få til på en scene.

Et drømspill handler om guden Indras datter, som ber sin far om å få reise ned til jorden for å se hvordan menneskene lever. «Det er synd på menneskene» er hennes berømte konklusjon.

Hovedpersonen Agnes, spilt av Mariann Hole, er en ung jente med kronisk angst. Det er hennes sinn Bieito ønsker å undersøke, gjennom en rekke storslåtte installasjoner på scenen. For sinnets scenografi har ingen begrensninger. Her møtes de vakreste drømmer og de skumleste mareritt. Fra nattsvart mørke til lyse skandinaviske sommernetter, fra ild til vann, fortid til nåtid, fra sorg til glede.

I tett samarbeid med sitt tyske team, scenograf Rebecca Ringst, kostymedesigner Ingo Krügler og dramaturg Bettina Auer, setter Bieito opp Et drømspill som et visuelt, tekstlig og musikalsk dikt. Bieito gjestet for første gang Nationaltheatret i 2006 med en spansk oppsetning av Peer Gynt. Særlig bemerket gjorde han seg for det norske publikummet i 2008, da han var aktuell på Nationaltheatret og under Festspillene i Bergen med en kontroversiell tolkning av Ibsens Brand.

Denne gangen skal han ta oss med på en reise der vi risikerer å oppdage sider ved oss selv og kanskje menneskesinnet vi kanskje ikke synes er så behagelige. For den spanske regissøren ønsker å ta publikum ut av komfortsonen.

Våger du?