Stifter Dinge (CH)

Glem alt du vet om teater – du finner ikke noe av det i dette fascinerende spillet fra vinneren av den internasjonale Ibsenprisen.

Heiner Goebbels beveger seg vekk fra det tradisjonelle teaterstykket og skaper kunst som utfordrer publikum til å se det som skjer på scenen på en ny måte. Ta plass på tribunene i Kanonhallen og la inntrykkene strømme over deg.

Pianoer på høykant som spiller av seg selv, bobler, vann, skygger, røyk, musikk og bilder er noe av det Heiner Goebbels byr på i Stifters Dinge. Det menneskelige innslaget er ikke skuespillere på scenen, men stemmer som leser fra forfatteren Adalbert Stifters tekster og intervju med Claude Levy Strauss. De forteller om en verden som passerer.

Komiteen for den internasjonal Ibsenprisen sier om Goebbels: «Han har utforsket og utvidet forholdet mellom teater og musikk, og har dermed utviklet teaterets elementer på en måte som har åpnet for ny innsikt og nye muligheter. På denne måten oppfyller han teaterets grunnleggende oppdrag: å utvide vår opplevelse av oss selv og av verden. Dessuten er han en pioner innen teaterteknologi.» Stifters Dinge er det perfekte eksempel på denne utvidede opplevelsen og teaterteknologien.

Komponist, teaterregissør og professor Heiner Goebbels er vinneren av den internasjonale Ibsenprisen 2012. Goebbels henter inspirasjon fra både klassisk og populærmusikk, klassikere og moderne tekster.