Peer på en pall

Peer Gynt på 60 minutter, 1 x 2 meter, en halsbrekkende reise, som en film på scenen.

Glemt er den skrønete og masete mora, den forfylla faren og alle som var i nærheten av ham. Peer vil opp og han vil fram, og han flykter av gårde for å være seg selv og for å leve sitt eget eventyr.

I over 20 år har Teater Joker satt opp mange og ulike forestillinger. De er særlig kjent for sin helt spesielle og underholdende form, nemlig tegneseriemime (bande mimée), som tar utgangspunkt i film og bruker filmatiske virkemidler i teatret. Skuespillerne kan framstille noe i det ene øyeblikket, noe annet i det neste: et tre, en traktor, et menneske.

Peer på en pall er en del av ungdomssatsingen til Nationaltheatret, som tok kontakt med Teater Joker for et samarbeid. Etter flere auditionrunder plukket ensemblet ut to ungdommer som skal være med i forestillingen: Sindre Strand Offerdal og Seda Witt. De er to av seks skuespillere i en oppsetning der alle er på scenen hele tiden.

Formen er på mange måter synonym med Peers liv: leken, fantasifull og overraskende. I raske, intense skift kan alt skje, og en del av forestillingen foregår på et avgrenset platå på 1 x 2 meter. Peer er en fantastisk historieforteller og legger ut på det ene eventyret etter det andre. Sprangene er store, både i tid og sted, og språket bilderikt. Her er overnaturlige hendelser og et symboltungt univers, noe som passer tegneseriemimen perfekt.

Mer info