Peer Gynt

Korsunovas er tilbake i Norge for å riste liv i Peer Gynt-sjelen i våre indre.

Peer Gynt har noe ustabilt ved seg, en galskap og en risikovilje som har blitt fremmed for oss som lever velregulerte og komfortable liv. Vi er materielt frigjorte, men er vi blitt eksistensielle krøplinger? Har tryggheten blitt en tvangstrøye?

Oskaras Korsunovas har som kunstnerisk mål å lage samtidsteater av klassikerne og klassikere av samtidsteatret. På intime Torshovteatret skal Ibsens dramatiske epos kuttes ned til snaue halvannen time. Med Øystein Røger og Frøydis Armand i rollene som Peer og mor Åse, er det duket for skuespillerprestasjoner av ypperste klasse.
Men vent deg ikke et lystig kammerspill. Vi skal ikke utenom, men rett til kjernen, inn i det evige, mystiske landskapet der alle kan kjenne seg igjen, på godt og vondt.

Musikk og lyddesign er viktige komponenter i Korsunovas’ oppsetninger. Denne gangen samarbeider han med musiker, lydartist og komponist Antanas Jasenka.

 

Regi: Oskaras Korsunovas. Scenograf /kostymer: Vytautas Narbutas. Lysdesign: Øyvind Wangensten. Maskør: Greta Bremseth. Dramaturg: Hege Randi Tørressen.

På scenen: Øystein Røger, Lasse Lindtner, Kjersti Elvik, Heidi Goldmann, Frøydis Armand, Håkon Ramstad, Kjersti Botn Sandal, Hermann Sabado, Pia Tjelta og Erik Hivju.

Mer info