Lille Eyolf

Lille Eyolf er den verdenskjente svenske regissøren og dramatikeren Lars Noréns Ibsen-debut.

Alfred og Rita Allmers har i flere år latt sin handikappede sønn Eyolf gå for lut og kaldt vann. Etter en opprivende opplevelse under en fjellvandring har Alfred bestemt seg for å ofre seg helt og fullt for sønnen – som far, ikke som oppdrager. Rita, som vil leve helt og holdent for kjærligheten, opplever at sønnen trekker ektemannen bort fra henne. Når Eyolf drukner, tvinges Rita og Alfred til å ta et oppgjør både med hverandre og med egne følelser.

Norén har latt seg fascinere av et av Ibsens minst spilte stykker til å «skjære skjegget av Ibsen, til å bare la skjelettet stå igjen». I oppsetningen, som han også har scenografi på, går han til kjernen av Ibsens tekst, til kjernen i personenes relasjoner: hvem elsker de egentlig? hvem har forårsaket barnets handikap? «Mens de fleste Ibsenstykker har én eller to karakterer som er viktigere enn de øvrige», sier Norén, «er alle de fire hovedpersonene i Lille Eyolf like viktige. Jeg vil gå med alle fire inn i krisen».

 

Regissør: Lars Norén. Scenograf: Lars Norén / Jan Johansson. Kostymedesign: Ann Bonander-Looft. Lysdesign: Niclas Erdman. Maskør: Anna Olofsson. Dramaturg: Cecilia Ølveczky.

På scenen: Björn Bengtsson, Malin Crépin, Åsa Persson og Henrik Rafaelsen.

«Urovekkende aktuelt»  Vårt Land.

«Noréns Lille Eyolf framstår som sober poesi» Dagsavisen.

«Svensk-norsk Ibsen i gråtoner blir stramt menneskedrama» Aftenposten.