Gynt (DK)

Betty Nansen Teatret presenterer en fortryllende Peer Gynt. 

Hvis en mann står alene på scenen og sier morsomme ting, kalles det stand-up. Hvis en mann trekker kaniner ut av en flosshatt, kalles det trylling. Hvis en mann snakker rytmisk til musikk, kalles det rap. Men hva kaller man det når rap, trylling, stand-up og skuespill blandes sammen med et gammelt teaterstykke? Det har man inntil nå ikke kalt noe som helst – for det har ikke eksistert før. Men det gjør det nå.

Gynt er en historie om løgn. Om en ung mann som gjerne vil bli berømt. Han vil ha alt: damer, penger og suksess. Men historien blir fortalt på en helt egen måte, for på scenen står stand-uperne Jonatan Spang og Carsten Bang, tryllekunstneren Rune Klan, og rapperne Geolo G og Blæs Bukki. Gynt er deres historie. De har utformet den selv. Og de har satt den sammen av det de kan aller best her i verden.

Betty Nansen Teatret i København har ikke opplevd liknende pågang i billettluken på mange år, som etter Gynts premiere i desember 2005. Etter det har suksessen bare fortsatt: stadig nye ekstraforestillinger, opptreden under åpningen av Ibsen-året i Oslo rådhus, invitasjon til Ibsenfestivalen 2006 – og dessuten kjempesuksess med CD-utgivelse av musikken til forestillingen. En Ibsen-opplevelse fullstendig utenom det vanlige, med andre ord.

Gynt hadde premiere i København i desember 2005.

 

Av Carsten Bang, Rune Klan, Jonatan Spang, Blæs Bukki, Geolo G. Fritt etter Peer Gynt av Henrik Ibsen. Utviklet i samarbeid med Mogens Pedersen og Kitte Wagner.

Regi: Mogens Pedersen. Scenografi: Mia Stensgaard.