tanGHOST

Tango er lidenskap og et sted hvor ensomme sjeler kan møtes og danse ut sin ensomhet; den samme ensomheten som ligger mellom linjene i Ibsens Gjengangere. 

I tanGHOST er derfor kammerherre Alving til stede som tangodansende gjenferd. Fru Alvings oppgjør med pastor Manders og den syfilis-rammede Osvalds tilnærmelser til Regine foregår til heftige tangorytmer: det er duket for et av Ibsenfestivalens heteste øyeblikk når tanGHOST gjester Amfiscenen – med den verdensberømte tangostjernen Pablo Veron både som koreograf og i en sentral rolle.


Gjengangere var et naturlig valg for å koble en klassisk teatertekst med dans og video/animasjon: ett av Ibsens tetteste dramaer med innestengt aggresjon, fornektelse av seksualdriften, forfeilete ambisjoner og uforløst livsglede. Uansett er tanGHOST en idé som utvilsomt vil gi nye farger til en av verdenshistoriens største dramatikere. TanGHOST skal turnere internasjonalt i 2005, og produksjonen bearbeides for øye-blikket for å kunne filmes til TV.

av Per-Olav Sørensen, fritt etter Henrik Ibsens Gjengangere. 

I rollene: Kammerherre Alving: Pablo Veron, Fru Alving: Anneke von der Lippe, Pastor Manders: Øystein Røger, Regine: Alexandra Archetti, Osvald: Aksel Hennie, Engstrand: Stig Henrik Hoff.

Bearbeidelse og regi: Per-Olav Sørensen. Koreografi: Pablo Veron. Musikk: Sverre Indris Joner. Visuelt konsept: Pavel Dobrusky. Kostymer: Kathrine Tolo. Video: Thorbjørn Lundgren.