Nora

I en moderne leilighet bor Nora og Helmer sammen med sine tre barn og en au-pair.

Et middelklassepar man kan finne i en hvilken som helst europeisk by. Nora er kledd i Prada og leiligheten bærer preg av at her bor det noen med penger, eller noen som gjerne vil vise at de har penger gjennom de riktige designobjektene. I stedet for gå fra ektemannen, som har lekt med henne som en Barbiedukke, skyter Nora Torvald på slutten av Schaubühne og Ostermeier sin oppsetning av Et dukkehjem. De tyske anmelderne opplevde den som like intens og rystende som den første oppsetningen virket på datidens publikum. De to Nora’ene i Thalia og Schaubühne sine oppsetninger delte skuespillerprisen under Theatertreffen i Berlin 2003.

I rollene: Torvald Helmer: Jörg Hartmann. Nora Helmer: Anne Tismer. Dr. Rank: Lars Eidinger. Fru Linde: Jenny Schily. Krogstad: Kay Bartholomäus Schulze. Barna: Milena Bühring/ Sophia Bühring, Constantin Fischer/ Sören Hinnenthal, Eric Neumann /Robin Meisner. Au-pair: Agnes Lampkin. Et bybud: Enrico Stolzenburg.

Regi: Thomas Ostermeier. Scenografi: Jan Pappelbaum. Kostyme: Almut Eppinger. Musikk: Lars Eidinger. Dramaturg: Beate Heine, Maja Zade. Lys: Erich Schneider.

Mer info