Nora

I Thalia Theater sin oppsetning fra 2003 smugrøyker Nora i stedet for å smugspise makroner og gir et troverdig nåtidsbilde av et ekteskap.

Ibsens Nora er en idealhustru, en «lerkefugl» for sin mann og en yndig mor for sine barn. Familieidyllen trues idet Nora blir oppsøkt av sakfører Krogstad, som i sin tid har lånt henne en stor pengesum. Penger hun måtte ha for å redde sin manns liv, da han selv ikke visste at han var dødssyk. Lånet ble signert av Nora, men med falsk underskrift. Krogstad er hevngjerrig, fordi Helmer har sagt ham opp i banken, og han røper Noras hemmelighet i et trusselbrev til Helmer. Helmer står foran utnevnelsen til å bli bankdirektør og frykter at dette kan skade hans ære. Når Nora oppdager at Helmer bare er opptatt av sin egen posisjon og makt, forstår hun at hun selv har vært naiv, og at Helmer er en helt annen mann enn hun har trodd.


I Ostermeiers oppsetning er Nora og Helmer et moderne ektepar med problemer som det har «ingen hensikt» å diskutere lenger. De har jo alt man kunne ønske seg med tre skjønne barn og hans nye bedre betalte jobb. Men hverdagen er ikke så grå og triviell som ekteparet Helmer kanskje kunne ha ønsket seg, og det er sprekker i overflaten. For hva vet vi egentlig om den vi er gift med? Og hvor mye skal vi la den andre få vite om oss? I Thalia Theater sin oppsetning fra 2003 smugrøyker Nora i stedet for å smugspise makroner og gir et troverdig nåtidsbilde av et ekteskap. I følge regissør Stephan Kimming er den alternative, harmløse slutten der Nora blir værende hos Helmer mer provoserende for publikum i dag, da det å ofre seg selv er det største ofret. Susanne Wolf fikk skuespillerprisen for sin rolletolkning av Nora under Theatertreffen i Berlin 2003. Hun delte prisen med den andre tyske Noraen som gjester årets Ibsenfestival; Anne Tismer i Thomas Ostermeiers NORA fra Berlin.

I rollene: Torvald Helmer: Norman Hacker. Nora Helmer: Susanne Wolff. Christine Linde: Victoria Tauttmansdorff. Dr. Niels Rank: Christoph Bantzer. Lars Krogstad: Stephan Schad. Barna: Tim Lütje, Sascha Lütje, Tobias Hansen, Florian Hansen, Pia Rask, Lukas Rask.

Regissør: Stephan Kimming. Scenograf: Katja Haß. Kostymer: Anja Rabes. Musikk: Wolfgang Siuda. Lys: Matthias Vogel. Maskør: Julia Wilms. Dramaturg: Sonja Anders. Regiassistent: Anette Pullen. Scenografiassistenter: Julia Krenz. Julia Scholz. Kostymeassistent: Justina Klimczyk. Musikkproduksjon: Hinnerk Gehrckens. Rekvisitør: Thomas Börner. Inspisient: Guillermo Arrigone. Sufflør: Antje Kreusch.