Hopp til innhold

Rett etter forestillingen De må føde oss eller pule oss for å elske oss, kan du på utvalgte datoer få med deg denne salong-serien. Første arrangement: Offerrollen.

Ikke i salg

Salong-serie: Offerrollen

Rett etter forestillingen De må føde oss eller pule oss for å elske oss, kan du på utvalgte datoer få med deg denne salong-serien. Første arrangement: Offerrollen.

«Offermakt», «offerrolle» og «offerkort». Folk som har opplevd rasisme eller annen undertrykkelse og urettferdighet, og som snakker høyt om det, blir ofte er beskyldt for å gjøre seg selv til et offer. Hva er det med disse begrepene? Hvordan ta til motmæle? Og hvis den som er utsatt for rasisme, og protesterer mot det, er et offer; hva er da motparten?

Salong-serien er et samarbeid mellom Nationaltheatret og den minoritetspolitiske tenketanken Minotenk, der paneldeltakerne tenker høyt og reflekterer rundt spørsmål som reiser seg i forestillingen De må føde oss eller pule oss for å elske oss.

Fra forestillingsteksten:
Tre kvinner snakker, diskuterer, krangler og hopper inn og ut av situasjoner, karakterer og problemstillinger. De ser ulikt på verden, men verdens blikk på dem oppleves ofte begrensende. Sceneteksten er en ordstrøm av humor, treffende formuleringer, sårbarhet, sinne og intensitet. Det handler om rasisme og seksualitet, lengsler og polarisering – og det evige ansvaret for andres blikk på en selv.

I salongen møter du:

  • Camara Lundestad Joof, husdramatiker ved Nationaltheatret, aktuell med De må føde oss eller pule oss for å elske oss.
  • Guro Sibeko, poet, forfatter og samfunnsdebattant.
  • Lisa Esohel Knudsen, rådgiver i Minotenk og salongens samtaleleder.

Salongen skjer rett etter forestillingen og forestillingen varer til ca kl.21.15

Arrangementet er gratis og åpen for alle, husk å melde deg på for å sikre deg plass.

Salongen og forestillingen skjer på Torshovteatret.