Hopp til innhold

Hvorfor har russisk kunst så stor innvirkningskraft på oss her i Norge?

Ikke i salg

Russisk salong

Hvorfor har russisk kunst så stor innvirkningskraft på oss her i Norge?

Vi elsker russisk kunst! Operaen danser Svanesjøen og Anna Karenina, Munchmuseet viste i vår en utstilling om russisk kunst etter revolusjonen, og teatrene setter opp stykker av Dostojevskij og Gogol. Teatersjef Hanne Tømta fullender sin «Tsjekhov-triologi» med en oppsetning av Måken på Torshovteatret, etter hennes tidligere suksessforestillinger Tre søstre (2014) og Kirsebærhagen (2017).


Hva kan den russiske kulturarven fortelle oss i dag – og hvordan er norsk kunst påvirket av den russiske gullalderen? Og hva med russisk samtidskunst, hva rører seg på den russiske kunstscenen, og hvilke vilkår har den frie kunsten i Russland? Hva er det vi ikke må gå glipp av?


Hanne Tømta, teatersjef ved Nationaltheatret, og Kari Brandtzæg, kurator ved Munchmuseet, fortsetter samtalen de startet på Munchmuseet i vår, om den russiske kunstarven og hvordan den har preget teater og kunst i Norge før og nå. Samtalen ledes av journalist og Russlandviter Kristian Krohg-Sørensen.

Denne teatersalongen skjer i foajeen på Torshovteatret, den er gratis og åpen for alle. Husk å melde deg på for å sikre deg plass.