Hopp til innhold

Nationaltheatret og Gyldendal Norsk Forlag inviterer deg til Teatersalong om romanen 1984 og livet i fremtiden på Cosmopolite Scene.

Ikke i salg

Livet i fremtiden

Nationaltheatret og Gyldendal Norsk Forlag inviterer deg til Teatersalong om romanen 1984 og livet i fremtiden på Cosmopolite Scene.

I science fiction universene bygges det opp egne samfunn, styreformer og kulturer som kan få oss til å reflektere over vår egen tid. Denne høsten reaktualiseres science fiction-romanen 1984 som ny pocketutgave av Gyldendal og som teateroppsetning på Torshovteateret. I tillegg ser vi utallige eksempler på at sci-fi sjangeren stadig blir mer mainstream. Blade Runner 2049Michel Hoellebeques Underkastelse og Cormac McCarthys The Road, samt TV-serieriene Handmaids tale, Westworld og Black Mirror er bare noen eksempler.

Hvorfor lages det stadig flere sci-fi filmer, tv-serier, bøker og teaterstykker? Kan science fiction hjelpe oss til å forstå nåtidige etiske og politiske dilemmaer? Hva kan de egentlig si oss om livet i fremtiden? 

Du møter: 

- Eirik Newth: Astrofysiker, programleder og forfatter av flere science fiction bøker

- Inger Merete Hobbelstad: Forfatter og kulturjournalist

- Øystein Stene: Forfatter og regissør og aktuell med teaterstykket UFO - Bygda som har premiere på Torshovteatret i januar

- Bjørn Axel Herman: Vinner av Bastianprisen 2017 for oversettelse fra engelsk av George Orwells «Nittenåttifire», utgitt på Gyldendal.

Arrangementet er gratis og åpent for alle.