Main menu and utilities

Peer Gynt (FR)

Av Henrik Ibsen. Bearbeidet av David Bobée.

«Strålende tolkning (...) og fantastisk regi»

L’Humanité
Peer Gynt
Sikre deg billetter

Kun to forestillinger igjen

Se alle datoer

Spilles 18. og 19. september på Hovedscenen. 

Varighet: Tre timer og 40 minutter, inkludert pause. Forestillingen spilles på fransk med engelsk teksting.

Peer Gynt (FR) er produsert av CDN de Normandie-Rouen og er en del av Ibsenfestivalen 2018. Stykket vil bli tekstet på engelsk. 

Les mer om Ibsenfestivalen

The Ibsen Festival

Møt Peer – en skrytepave, skurk og lovløs egoist

Opplev Peer Gynt i storslått, fransk drakt på Hovedscenen, med en scenografisk konstruksjon som maner frem både norsk natur og en forlatt fornøyelsespark.

Peer Gynt er verken en helt eller en antihelt. Han fantaserer frem eventyrlige liv, flere identiteter og fantastiske fabler, og han drømmer om anerkjennelse, storhet og makt. Han kjemper ikke for noen idealer i sin desperate søken etter egne drømmer og berømmelse, han kjemper mot restriksjoner og begrensninger.

Ibsens Peer Gynt er en lek som foregår over en periode på femti år, gjennom ungdom og alderdom. Femti år – nok tid til å reise til alle verdens hjørner. Nok tid til å prøve å svare på det grunnleggende spørmålet om hvem man egentlig er.

Peer Gynt er en skrytepave, skurk og lovløs egoist, som flykter fra landsbyen og moren sin, livet som bonde, sine plikter, sin kjærlighet og sine kvinner. Alt dette for å finne det selvet han ønsker å være – fast bestemt på å oppnå bare store bragder.

Gå ikke glipp av denne unike sjansen til å oppleve Peer Gynt i en storslått, fransk drakt og med en scenografisk konstruksjon som ligner en forlatt fornøyelsespark – med en berg-og-dal-bane i oppløsning og et fastfrosset pariserhjul. En scenografi som også maner frem både fjell, skoger, skip og mannskap, slik Peer maner fram sine fantasiverdener.

Sagt om forestillingen

Anmeldelser

 • «Den formidable Radouan Leflahi fremstår som beundringsverdig naturlig i rollen som denne store og elendige karakteren Peer Gynt.»

  Télérama
 • «Takket være en strålende tolkning av Ibsens stykke og fantastisk regi, gir David Bobée antihelten en ny drivkraft»

  L’Humanité
 • «David Bobée viser en helt utrolig fantasi i sin fortelling om denne antihelten. Med elegante kostymeskift og flotte lyseffekter oppstår nye verdener»

  Les Échos
 • «Radouan Leflahi viser seg som en fantastisk ung komiker. Han er Peer Gynt. Akkompagnert av fantastisk regi, magien i Peer Gynts historie og et utmerket ensemble, er han en energibombe i sin rolletolkning.»

  Le Figaro

«Å sette opp Peer Gynt i dag betyr å fremkalle aktuelle hendelser og å undersøke vår skakkjørte verden. Det handler om å stå opp mot en brutal, mørk og stille virkelighet. Alle Ibsens skuespill handler om å stille spørsmål ved verdier og å møte forventninger.»

Regissør David Bobée, som har fått strålende skussmål for sin oppsetning av Ibsen-klassikeren.

Kunstnerisk lag

Regissør: David Bobée. 
Scenograf: David Bobée og Aurélie Lemaignen. 
Dramaturg: Catherine Dewitt. 
Regiassistent: Sophie Colleu. 
Lysdesigner: Stéphane Babi Aubert. 
Lyddesigner: Jean-Noël Françoise. 
Kostymedesigner: Pascale Barré. 
Komponist og musiker: Butch McKoy.

Skuespillere

Clémence Ardoin, Jérôme Bidaux, Pierre Cartonnet, Amira Chebli, Catherine Dewitt, Radouan Leflahi, Thierry Mettetal, Grégori Miège, Marius Moguiba og Lou Valentini.