Hopp til innhold
125 år

Hovedscenen

Hovedscenen er Nationaltheatrets største og eldste scene og er et av landets mest praktfulle teaterrom. Scenen er fra 1899, og er dermed like gammel som selve teatret. Den er bygget som et tradisjonelt titteskapsteater.

Dreiescenen kom i 1917. Orkestergraven har plass til 45 musikere. Opprinnelig var det 1268 sitteplasser i salen, men etter diverse ombygginger, blant annet i forbindelse med at Amfiscenen ble etablert, er tallet nå redusert til 741. Publikum kommer inn i en praktfullt dekorert teatersal, hvor både publikumsplassene og takmaleriene er tilpasset gullbuen, som rammer inn selve scenerommet.

På Hovedscenen spiller teatret både norske og utenlandske klassikere, ny dramatikk og scenekunst, samt barne- og ungdomsforestillinger. Helt siden åpningen i 1899 er det blitt spilt repertoar på Hovedscenen, slik at det spilles flere forestillinger vekselvis.

Scenen har en omfattende lysrigg og lagringsmuligheter for dekorasjoner både på snorloftet, sidescenen og Bakscenen. Hovedscenen har vært gjennom flere tekniske oppgraderinger, og så sent som sommeren 2010 fikk scenen et av Norges mest moderne snorloft.

Aktuelle forestillinger på Hovedscenen

Laster...

Karusell

Piller og piller, fru Blom

Hold kjeft, det er Ibsen!

Liv Gulbrandsens publikumssuksess

Besøk av gammel dame

Rasende og festlig vendetta

Alle mine sønner

Arthur Millers mesterverk

En julefortelling

Varm og fargesprakende Dickens

Få nyheter og eksklusive tilbud

Du kan sikre deg billetter tidlig, få varsel om nye forestillinger, bli invitert til arrangementer og motta eksklusive tilbud

Laster...