Main menu and utilities

Kjente følelser, blandede fjes (GE) (Bekannte Gefühle, gemischte Gesichter)

Av Christoph Marthaler, Anna Viebrock og ensemblet

«En morsom, poengtert og samtidig svært melankolsk Marthaler»

Die Welt
Fra Bekannte Gefühle, gemischte Gesichter

Spilles 16. september på Hovedscenen. Spilles på tysk med engelsk teksting.

Varighet: Ca. to timer og 10 minutter, uten pause

Bekannte Gefühle, gemischte Gesichter er produsert av Volksbühne, Berlin med vennlig støtte av Ruhrtriennalen. Forestillingen er en del av Ibsenfestivalen 2018. Christoph Marthaler tildeles Den internasjonale Ibsenprisen 2018 under festivalen.

Les mer om Ibsenfestivalen

The Ibsen Festival

IIA

Morsom og melankolsk Marthaler

Bli med på en musikalsk reise med Ibsenpris-vinner Christoph Marthaler. 

Forestillingen Bekannte Gefühle, gemischte Gesichter (Kjente følelser, blandede fjes) er Christoph Marthalers personlige avskjed til Castorf-epoken på Volksbühne i Berlin, det vil si tiden da teatret ble ledet av den legendariske regissøren og teatersjefen Frank Castorf. 

Forestillingen består av mange sanger og få ord – og er slik en refleksjon over teatrets forgjengelighet og hva «utnyttingen» av kunstnerne bringer med seg for dem. Hva betyr utløpsdatoer? Hva fører stivhet og evig gjentagelse til? Hvordan relaterer markedet og kunsten til hverandre?

Samtidig er dette en scenisk utstilling basert på Marthalers forestillinger på Volksbühne og en collage av sang og musikk av Händel, Satie, Mahler og Schubert.

Scenograf Anna Viebrock har utformet scenerommet som et museum, inspirert av Kunstmuseum i Basel. Transportkasser fra en kunstforsendelse åpnes og pakkes ut av en museumsansatt. Innholdet i kassene er skuespillere som har medvirket i ulike Marthaler-produksjoner. Slik blir skuespillerne utstillingsobjekter, men naturligvis ikke fastfrossede. De begynner å lete etter veier ut – i deres helt egne verdener av uberørt nonsens, minne, eksentrisk melankoli, lykke og musikk.

Forestillingen gjorde stor suksess ved Volksbühne etter premieren i 2016 og har gjestet flere teatre og festivaler. Bekannte Gefühle, gemischte Gesichter gjester Nationaltheatret i anledning Ibsenfestivalen og utdelingen av Den internasjonale Ibsenprisen 2018, som går til Christoph Marthaler.

 

Sagt om forestillingen

Anmeldelser

Kunstnerisk lag

Regissør: Christoph Marthaler
Scenograf og kostymedesigner: Anna Viebrock
Lysdesigner: Johannes Zotz
Lyd: Klaus Dobbrick
Dramaturger: Malte Ubenauf og Stefanie Carp

Skuespillere

Hildegard Alex, Tora Augestad, Marc Bodnar, Magne Håvard Brekke, Raphael Clamer, Bendix Dethleffsen, Altea Garrido, Olivia Grigolli, Ueli Jäggi, Jürg Kienberger, Sophie Rois, Ulrich Voß og Nikola Weisse