Main menu and utilities

Main menu

Fall inn i ditt eget eventyr

Velkommen til en vidunderlig musikalsk og fargerik verden der alt kan skje.

Alice har krympet seg gjennom en hel regnbue av sanger i eget konfirmasjonsselskap, og har aldri følt seg så liten som når hele selskapet skal synge den rosa sangen, om å «slå ut i full blomst, mens biene summer rundt knoppen».

Alice vet ikke hvor hun skal gjøre av seg. Og under fars tale vil hun bare forsvinne. Han står og lyver om hvor godt han og Alice klarer seg alene etter at moren gikk bort. Sannheten er at de føler seg ensomme begge to. Det er da hun får øye på en hvit kanin.

Regissør Mads Bones og komponist Kyrre Havdal har tatt Trøndelag med storm med braksuksesser som komiprisvinneren Juleevangeliet – The Smash Hit Musical og Tordenskjold – alle tiders trønder, som satte salgsrekord på Trøndelag Teater. Nå har den populære duoen tatt turen til Oslo og Nationaltheatret med Alice i Vidunderland, som er en videreutvikling av Kunsthøgskolen i Oslos sommerteater i Frognerparken fra 2017.

Historien om Alice og hennes eventyrlige reise og møter med mer eller mindre forskrudde dyr, en hattemaker og en hel kortstokk finnes i mange versjoner, inspirert av det som betegnes som verdens første barnebok, utgitt av Lewis Carroll i 1865.

Sammen med et knippe av Nationaltheatrets skuespillere, med Kjersti Tveterås i spissen, har Bones og Havdal funnet sin egen inngang til Vidunderland. Det er bare å glede seg til å åpne en splitter ny musikalsk forundringspakke, der overgangen mellom barn og voksen, stor og liten, fantasi og virkelighet, og alt og ingenting får utfolde seg fritt og hemningsløst i et eventyrlig spillerom.

Sagt om forestillingen

Anmeldelser

 • «En vidunderlig teaterdrøm som får barn til å måpe, og voksne til å gråte»

  Aftenposten
 • «Et scenebilde man kan miste pusten av. Et fyrverkeri av en forestilling som bobler over av tøys»

  Vårt Land
 • «Et strålende Nationaltheater-ensemble»

  NRK
 • «En fest å se på.»

  Dagbladet
 • «Ensemblet med Kjersti Tveterås som Alice i spissen briljerer»

  Klassekampen

 • «Mads Bones er en gal, gal mann og forestillingen er hakket galere enn ham.»

  Shakespearetidsskriftet
 • «Som overdådig teaterlek er «Alice i Vidunderland» spent til bristepunktet av passasjer fylt opp med skikkelser som stråler i møtet med sitt publikum (...) Kostymene er farge- og formkreasjoner av nærmest ubeskrivelig art»

  Dagsavisen
 • "Wonderfully Crazy Fairytale About Identity Crisis and Longing"

  Broadwayworld

Lytt til musikken!

Den fantastiske musikken fra Alice i Vidunderland er nå tilgjengelig der du lytter til musikk! Øv deg opp, sånn at du kan synge med fra salen, eller ta musikken med deg hjem i stua etter forestilling!

Spotify
Spotify
Tidal
iTunes
Youtube

Her ser du spillelisten i Spotify:

Musikken er nyskrevet til forestillingen av Kyrre Havdal, med tekster av Mads Bones. Produsert av Tore T. Sandbakken.

Lytt til podkasten


I denne reportasjen møter du regissør og manusforfatter Mads Bones, og du får høre nykomponert musikk av Kyrre Havdal. Vi spør også litteraturformidler Liv Gulbrandsen om hvorfor vi aldri slutter å la oss begeistre av Lewis Carrols historie om Alice.

Du finner også podkasten i Spotify, iTunes eller din foretrukne podkastspiller.

 

Husbandet «Vidunder & Brak»

Produksjonslag

Produsent: Kirsti Holm-Glad.

Inspisient: Lars O. Brinch Gundersen. Sufflør: Amanda Øiestad Nilsen. Scenemester: Stein Ekvang. Lysmester: Hanne Marte Griffiths. Lydansvarlig: Magnus Dahle Larssen. Videoansvarlig: Torbjørn Ljunggren. Produksjonsansvarlig kostymer: Maren Sælensminde. Rekvisitør: Maja Eline Larsen. Informasjonsansvarlig: Monica Lindanger. Markedsansvarlig: Trine Sandrine Syrrist. Produksjonsassistent: Henning Holm-Glad, Caroline Lillås (vikar). Forestillingsansvarlig kostymer: Robert Andresen, Linda Braseth.

Pressebilde

Alice i Vidunderland

Kjersti Tveterås som Alice

Foto: Øyvind Eide

Last ned bildet