Hopp til innhold
125 år
Årets skolerevy 2019, Fossrevyen On Ice

Fotograf: Øyvind Eide

Alle deltakerne i Årets skolerevy 2019, Fossrevyen On Ice, på Hovedscenen på Nationaltheatret

En feiring av de nye talentene og 10 års samarbeid

Beinhard jobbing. Vanvittig talent. Høye ambisjoner.

I samarbeid med OBOS har Nationaltheatret i 10 år kunnet jobbe for å løfte frem de kommende talentene innenfor teater og scenekunst.

Hvert år legges det hundrevis av arbeidstimer, blodslit og engasjement i å lage skolerevy. Skolerevy er for mange starten på en karriere som scenekunstner, om det er bak scenen eller på scenen. Derfor har vi siden 2010, i godt samarbeid med vår samarbeidspartner OBOS, latt den beste revyen fra de videregående skolene i Oslo-området overta Hovedscenen på Nationaltheatret. 

– Dette gjør vi fordi vi tror på ung kreativitet, ambisjon og entusiasme, sier teatersjef Hanne Tømta. – Som nasjonens eget teater er det helt avgjørende med en stadig tilførsel av nye talenter. Samarbeidet med OBOS gir oss mulighet til å følge med på de nye talentene, så vel som å fasilitere for videre talentutvikling – ved å la dem bryne seg på Nationaltheatrets teatermaskineri. Det er et samarbeid vi er veldig stolte av. Vi ser også at flere av revydeltakerne, både på og bak scenen, i ettertid har endt med å ta del i dette maskineriet. Enten det er som teknikere, skuespillere eller markedsførere, hos oss eller på andre teatre rundt om i Norge. Revyene i seg selv fungerer som et lite miniteater. 

– Vi mener det er vårt ansvar å også bidra til livet mellom husene, sier Hege Irene Asplund i OBOS. En by med et rikt kulturliv er et godt sted å bo. Derfor har vi lag tradisjon med et betydelig satsing og engasjement innenfor kultur, både nasjonalt og regionalt. Vi vet at det foregår fantastiske ting på videregående skoler i arbeidet med revyene, der unge talenter går sammen og jobber vanvittig hardt for å skape noe. Denne talentutviklingen er vi avhengige av. Vi er glade for at vi og Nationaltheatret kan samarbeide for å gi disse ungdommene en scene å stå på. Her får de også hjelp av de beste ressursene i landet til å heve kvaliteten på det de gjør. 

Årets skolerevy deles ut ved Revykavalkaden 2020, som opprinnelig skulle vært arrangert på Chateu Neuf 1. april. Slik blir det ikke i år, men du kan følge den digitale studioversjonen direkte på Nationaltheatrets sider

Vi er stolte av dette samarbeidet med OBOS som muliggjør at vinneren av Årets skolerevy kan spille på Nationaltheatrets hovedscene. I år må dette dessverre utsettes fra den opprinnelige spilledatoen i april, men vi gleder oss til å kunne ønske vinneren velkommen på Hovedscenen senere, når myndighetene lar oss åpne dørene igjen. 

Vinnere av Årets skolerevy de siste 10 år:

2010 Lambertseterrevyen - Alt handler om meg! (Instruktører: Magnus Devold, Hasse Hope og Christian Valeur)

2011 Nissenrevyen - Til salgs (Instruktører: Joachim Selvåg og Herman Bråten)

2012 Elvebakkenrevyen - Der ingen skulle tru at nokon kunne bu (Instruktører: Espen Kvark Kvernbergh og Ulrik Solum Waagsether)

2013 Elvebakkenrevyen - Nextopia (Instruktører: Sindre Hansen og Sindre Strand)

2014 Fossrevyen - Fjellet Finnes. (Instruktører: Jo Mikkel Sjaastad Huse og Simen Formo Hay)

2015 Sandvikarevyen - Bygg! Et land. Et liv. En lek. (Instruktører: Mathias Bohlin Falch, Bastian Fjeld og Johannes Blåsternes)

2016 Sandvikarevyen - Brytningstid (Instruktører: Amanda Sofie Tunsberg, Mathias Bohlin Falch og Johannes Blåsternes)

2017 Nadderudrevyen - Den fjerde veggen (Instruktører: Eirik Bang, Ingeborg Hegtun, Jørgen Konradsen, Kristine Hübert og Lina Breidablikk)

2018 Nissenrevyen - Snill (Instruktører: Aslak Maurstad, Even Torgan og Fanny Vaager)

2019 Fossrevyen - Fossrevyen On Ice (Instruktører: Bendik Hvoslef-Eide, Arjan Nilsen og Iver Asp)