Hopp til innhold
125 år

Erlend Birkeland

Scenograf

Erlend Birkeland er utdannet billedkunstner ved Kunsthåndverkskolen i Kolding, Danmark (1982–1984), Statens Håndverks- og Kunstindustriskole Oslo (1984–1987) og Statens Kunstakademi (1987–1991).

Hans første scenografi- og kostymeoppdrag ved Nationaltheatret var Dagen vender i 1988. Han representerte Norge på den internasjonale Quadrinalen i Praha med scenografien til Fuglane i 1999, og har siden gjort over hundre oppsetninger i Norge, Sverige og Danmark.

Ved Nationaltheatret har Birkeland blant annet medvirket i Lilli Valentin, Lang dags ferd mot natt, Himmelweg, Et deilig sted, Kjæm æiller att!, En vanlig dag i helvete, Et drømspill, En midtsommernattsdrøm, Hustyrannen, deLillos – livet er en liten dings, Lille Eyolf og Hedda Gabler.

Ved Dramaten i Stockholm har Birkeland medvirket i Alice og Et dukkehjem. Birkeland er tilknyttet Stadsteatern i Stockholm, hvor han har gjort Sommergjester, Jungelboken, Tre søstre og De tre musketerer. Han hadde ansvaret for scenografien på Poppeas kroning for Den Norske Opera & Ballett i 2009. På Komische Oper Berlin gjorde han i 2010 Orlando av Händel.

Få nyheter og eksklusive tilbud

Du kan sikre deg billetter tidlig, få varsel om nye forestillinger, bli invitert til arrangementer og motta eksklusive tilbud

Laster...