Hopp til innhold
125 år
Ine Marie Wilmann

Ine Marie Wilmann

Ine Marie Wilmann er ved Teaterhøgskolen, KHiO (2007–2011).

Etter utdanningen har hun jobbet ved flere teatre, forestillinger i utvalg: Blindpassasjer (Teatret Vårt), Anna Karenina og Fruen fra havet (Riksteatret), Fedra (Trøndelag Teater) og Anne Frank (Den Nationale Scene). Ved Oslo Nye Teater har hun blant annet spilt i Vepsen, Ved arken klokken åtte, Hvem har æren og Fravær.

Hun har også spilt monologforestillingen Og nå: Verden! ved Oslo Nye Teater (Trikkestallen), medvirket i Det enkleste er pistol 2016 (Tramteatret/Fjerdeklasses Produksjoner) og Nesoddspillet 2014 og 2015, som medlem av Fjerdeklasses Produksjoner. Hun er også medlem av frigruppa Treverket som har laget forestillingen Happy, happy love.

Film og TV i utvalg: Hovedrollen i spillefilmen De nærmeste, Vårin i Det tredje øyet (TV2), medvirker i ZombieLars (sesong 1-3), NRK-serien Exit og Sonja Henie i filmen Sonja – The White Swan.

Wilmann har mottatt flere priser: Amandaprisen 2015 og Kanonprisen 2016 i kategorien beste kvinnelige skuespiller for De nærmeste, Gullruten for beste kvinnelige skuespiller for rollen som Vårin i Det tredje øyet og Shooting Star Award på Berlin filmfestival i 2019 for rollen som Sonja Henie.

Få nyheter og eksklusive tilbud

Du kan sikre deg billetter tidlig, få varsel om nye forestillinger, bli invitert til arrangementer og motta eksklusive tilbud

Laster...