Ine Marie Wilmann

Ine Marie Wilmann er ved Teaterhøgskolen, KHiO (2007–2011).

Etter utdanningen har hun jobbet ved flere teatre, forestillinger i utvalg: Blindpassasjer (Teatret Vårt), Anna Karenina og Fruen fra havet (Riksteatret), Fedra (Trøndelag Teater) og Anne Frank (Den Nationale Scene). Ved Oslo Nye Teater har hun blant annet spilt i Vepsen, Ved arken klokken åtte, Hvem har æren og Fravær.

Hun har også spilt monologforestillingen Og nå: Verden! ved Oslo Nye Teater (Trikkestallen), medvirket i Det enkleste er pistol 2016 (Tramteatret/Fjerdeklasses Produksjoner) og Nesoddspillet 2014 og 2015, som medlem av Fjerdeklasses Produksjoner. Hun er også medlem av frigruppa Treverket som har laget forestillingen Happy, happy love.

Film og TV i utvalg: Hovedrollen i spillefilmen De nærmeste, Vårin i Det tredje øyet (TV2), medvirker i ZombieLars (sesong 1-3), NRK-serien Exit og Sonja Henie i filmen Sonja – The White Swan.

Wilmann har mottatt flere priser: Amandaprisen 2015 og Kanonprisen 2016 i kategorien beste kvinnelige skuespiller for De nærmeste, Gullruten for beste kvinnelige skuespiller for rollen som Vårin i Det tredje øyet og Shooting Star Award på Berlin filmfestival i 2019 for rollen som Sonja Henie.