Hopp til innhold
125 år
Marte Magnusdotter Solem

Marte Magnusdotter Solem

Skuespiller

Marte Magnusdotter Solem er utdannet ved Statens teaterhøgskole (2000–2003).

Roller i utvalg, Nationaltheatret: Datteren i Seks personer søker en forfatter, Estelle i For lukkede dører, Natasja i Plastilina, Petra i Fanny og Alexander, Liv i Entropi og Percewal i Fluenes herre, Lise i Doktor Proktors prompepulver og meddramatiker og skuespiller i Reform 97. Hun hadde regi og spilte i forestillingen Det er sikkert og visst som gikk på Torshovteatret i 2015.

Roller i utvalgt ved Hålogaland teater: Sasja i Ivanov, Sonja i Forbrytelse og straff, Dagny Kielland i Mysterier og tittelrollen i Frøken Julie.

Hun har spilt Nora i Et dukkehjem på Teater Ibsen. I 2023 dramatiserte og regisserte hun Thea Borring Landes barneforestilling Påskemåne - ønskesol.

For film og TV, roller i utvalg: Nora i Fjellet, Sigrid i Mot naturen, Lydia i Kielergata, læreren i Han, Nadima i Pørni, Hanna i Elskling.

Magnusdotter Solem var nominert til Amanda og vant Kanonprisen i 2012 for beste kvinnelige hovedrolle i filmen Fjellet, ble nominert til Kanonprisen for beste birolle i filmen Mot naturen i 2015 og til Amanda for filmen Han i 2021.

Hun debuterte som forfatter med romanen Jeg har mer jeg vet du vil like på Aschehoug forlag i 2018 og ga ut romanen Noe av betydning på samme forlag i 2022.

Bilder fra forestillinger

1/1

1/1

Kvinne sitter på gulvet mens en annen står med ryggen til.

Marte Magnusdotter Solem i Og verden forsvinner sikkert med meg.

Foto: Erika Hebbert

Marte Magnusdotter Solem i Og verden forsvinner sikkert med meg.

Foto: Erika Hebbert

1/1

1/1

Få nyheter og eksklusive tilbud

Du kan sikre deg billetter tidlig, få varsel om nye forestillinger, bli invitert til arrangementer og motta eksklusive tilbud

Laster...