Hopp til innhold

Marte Magnusdotter Solem

Skuespiller

Marte Magnusdotter Solem er utdannet ved Statens teaterhøgskole (2000–2003).

Roller i utvalg, Nationaltheatret: Datteren i Seks personer søker en forfatter, Estelle i For lukkede dører, Natasja i Plastilina, Petra i Fanny og Alexander, Liv i Entropi og Percewal i Fluenes herre, Lise i Doktor Proktors prompepulver. Hun hadde regi og spilte i forestillingen Det er sikkert og visst som gikk på Torshovteatret i 2015. Hun er for tiden aktuell som meddramatiker og skuespiller i Reform 97. 

Hålogaland teater: Sasja i Ivanov, Sonja i Forbrytelse og straff, Baronesse Edvarda i Benoni og Rosa, Dagny Kielland i Mysterier, Diana i Hunden i høyet og Frøken Julie i Frøken Julie ved Hålogaland Teater. Teater Ibsen : Nora i Et dukkehjem , Brageteatret: Van Helsing i Dracula.

For film og TV: Sommerhuset, En god nummer to, Fjellet, Mot Naturen, Fra Balkongen, Thelma, Min søster, Inn i Granskauen, Kielergata og Han. 

Hun var nominert til Amanda og vant Kanonprisen i 2012 for beste kvinnelige hovedrolle i filmen Fjellet, og ble nominert til Kanonprisen for beste birolle i filmen Mot naturen i 2015.

Marte debuterte som forfatter med romanen Jeg har mer jeg vet du vil like på Aschehoug forlag i 2018. 

Få nyheter og eksklusive tilbud

Du kan sikre deg billetter tidlig, få varsel om nye forestillinger, bli invitert til arrangementer og motta eksklusive tilbud

Laster...