Hopp til innhold
125 år
Sort hvitt-bilde av smilende Linn Skåber

Linn Skåber

Skuespiller

Linn Skåber er utdannet skuespiller ved Statens teaterhøgskole (1994–1997).  

 

Blant Linn Skåbers siste roller ved Oslo Nye Teater er: Mette i Hvite dager, Marianne i Scener fra et ekteskap, Marie i Pietà, Martha i Hvem er redd for Virginia Woolf og Blanche Dubois i Sporvogn til begjær. 

En annen rolle som kan nevnes er rollen som Amalie i Utlendingen ved Centralteatret i 2006, en rolle hun mottok Komiprisen for i klassen beste kvinnelige artist.   

Skåber har skrevet og spilt i flere TV-drama. Hun skrev, sammen med Terje Solli og Line Fougner, NRK-serien Hjerte til hjerte – en serie hvor hun selv spilte hovedrollen. Serien fikk Gullruten (2007) i kategorien beste nyskaping. I 2017 var hun med på å skrive Best: Før, en serie som ble vist på TV2 og hvor hun selv spilte hovedrollen.   

Hun har medvirket i en rekke filmer, blant annet Kong Curling, en rolle hun ble nominert til Amandaprisen for i klassen beste kvinnelige birolle.   

Som forfatter har hun utgitt tre bøker; Til ungdommen, Til de voksne og Til Oss fra de eldste. For boken Til ungdommen mottok hun Riksmålsforbundets barne- og ungdomsbokpris. Boken ble dramatisert for teater og ble satt opp ved Oslo Nye Teater i 2020. Hun var også redaktør for boken 30 dager i april 2020.  

Linn Skåber mottok i 2021 Leif Justers ærespris.   

Bilder fra forestillinger

1/1

1/1

To kvinner sitter på et piknikbord i et mørkt rom og lener seg mot hverandre.

Ine Jansen og Linn Skåber i Mens vi venter på no' Godt

Foto: Erika Hebbert

Ine Jansen og Linn Skåber i Mens vi venter på no' Godt

Foto: Erika Hebbert

1/1

1/1

Få nyheter og eksklusive tilbud

Du kan sikre deg billetter tidlig, få varsel om nye forestillinger, bli invitert til arrangementer og motta eksklusive tilbud

Laster...