Hopp til innhold

Daniel Sæther

Daniel Sæther er utdannet ved Royal Birmingham Conservatoire (2005–2010) og Royal Academy in Den Haag (2010–2011). 

Han har siden 2011 virket som kontratenor i inn- og utland med konserter i blant annet Sverige, Italia, Spania, England, Vietnam og Brasil med et bredt repertoar fra tidligmusikk til samtidsmusikk. I Norge er han mye brukt som solist og ensemblesanger, både i konsertsammenheng og opera. 

I 2007 hadde han sin debut ved Den Norske Opera & Ballett som evangelist i operaen El Niño av John Adams, påskekonsert på hovedscenen i 2014 og Nattens Dronning på scene 2 i barneoperaen Opera på timeplanen. Han har sunget på Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival, Festspillene i Bergen, Glogerfestspillene og i en rekke andre konsertsammenhenger i Norge. Han har vært med på å etablere Ensemble Freithoff og Christian IV Consort som har en omfattende kammermusikalsk konsertvirksomhet i Norge med hovedfokus på renessanse og barokkmusikk. 

I perioden 2018–2020 ble han tildelt Statens Arbeidsstipend for å jobbe med samtidsmusikk og dokumentere dette i konsert og innspilling. Den første innspillingen kommer våren 2020 på LAWO Classics.