Hopp til innhold
125 år
Daniel Sæther

Daniel Sæther

Daniel Sæther er utdannet ved Royal Birmingham Conservatoire (2005–2010) og Royal Academy in Den Haag (2010–2011). 

Han har siden 2011 virket som kontratenor i inn- og utland med konserter i blant annet Sverige, Italia, Spania, England, Vietnam og Brasil med et bredt repertoar fra tidligmusikk til samtidsmusikk. I Norge er han mye brukt som solist og ensemblesanger, både i konsertsammenheng og opera. 

I 2007 hadde han sin debut ved Den Norske Opera & Ballett som evangelist i operaen El Niño av John Adams, påskekonsert på hovedscenen i 2014 og Nattens Dronning på scene 2 i barneoperaen Opera på timeplanen. Han har sunget på Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival, Festspillene i Bergen, Glogerfestspillene og i en rekke andre konsertsammenhenger i Norge. Han har vært med på å etablere Ensemble Freithoff og Christian IV Consort som har en omfattende kammermusikalsk konsertvirksomhet i Norge med hovedfokus på renessanse og barokkmusikk. 

I perioden 2018–2020 ble han tildelt Statens Arbeidsstipend for å jobbe med samtidsmusikk og dokumentere dette i konsert og innspilling. Den første innspillingen kommer våren 2020 på LAWO Classics.

Få nyheter og eksklusive tilbud

Du kan sikre deg billetter tidlig, få varsel om nye forestillinger, bli invitert til arrangementer og motta eksklusive tilbud

Laster...