Hopp til innhold
125 år
Anne Krigsvoll

Anne Krigsvoll

Skuespiller

Anne Krigsvoll gikk ut av Statens teaterskole i 1982, og debuterte ved Nationaltheatret samme år.

Hun har siden tolket over åtti roller ved teatret, i utvalg: Kassandra i Trojanerinner, Petra von Kant i Petra von Kants bitre tårer, Tone i Reddet, Helen i Parken, Idun Hov i Skammen – en rolle hun mottok Heddaprisen 1999 for, Lotte i Stort og smått, Fru Bruscon i Teatermakeren, Ella Rentheim i John Gabriel Borkman, Moren i Krig, Alice i Dødsdansen, Kvinna i Skuggar, Inger i Markens grøde, Tone i Ekteskap på vidt gap, Skalle- Per i Ronja Røverdatter,  Mor Åse i Peer Gynt, Astrid i Personer, steder og ting, en rolle hun er nominert til Heddaprisen 2018 for og En fremmed/En annen fremmed i Meg nær, en rolle hun er mottok Heddaprisen 2019 for i kategorien beste kvinnelige medspiller. Hun mottok Heddaprisen 2020 for rollen som Winnie i Lykkedager i kategorien beste kvinnelige hovedrolle. Blant hennes siste roller ved Nationaltheatret kan rollen som Mor i Jordbærstedet og Ebenezer Scrooge i En julefortelling nevnes. 

Hun har også spilt ved Trøndelag Teater og Oslo Nye Teater. Hun har mottatt Amandaprisen i 1988, Gammleng-prisen i 2003 og Kanonprisen 2016.

Høsten 2021 var hun aktuell i kinofilmen Clue. Malteseriegåten og i NRKs julekalender Kristiania Magiske Tivolitheater.

Bilder fra forestillinger

1/2

1/2

To kvinner på en mørk scene med rød konfetti. På gulvet ligger rød konfetti

Anne Krigsvoll og Laila Goody i Jordbærstedet

Foto: Erika Hebbert

Skuespiller i fargerik dress står på scene og roper

Anne Krigsvoll i En julefortelling

Foto: Erika Hebbert

Anne Krigsvoll og Laila Goody i Jordbærstedet

Foto: Erika Hebbert

1/2

1/2

Få nyheter og eksklusive tilbud

Du kan sikre deg billetter tidlig, få varsel om nye forestillinger, bli invitert til arrangementer og motta eksklusive tilbud

Laster...