Hopp til innhold
125 år
Frida Odden  Brinkmann

Frida Odden Brinkmann

Skuespiller

Frida Odden Brinkmann er utdannet ved Académie Fratellini i Paris, Cirkuspiloterna i Stockholm og ved AFUK i København.

Hun har jobbet som profesjonell sjonglør og sirkusartist siden 2008 både selvstendig og i anerkjente kompanier som Tigerstadsteatret (N), Jérôme Thomas Cie (F), Gandini Juggling (UK) og NoFit State Circus (UK). Hun er en av få kvinner i verden som behersker å sjonglere med 9 sprettballer på en gang.

Hun produserte forestillingen Circo Herencia i 2010, en duoforestilling med Gaston Sanchez. Denne har turnert med DKS siden 2011, har besøkt til sammen 11 fylker og spilt mer enn 500 ganger. 1 1⁄2 fra 2013 var Frida Odden Brinkmanns første soloprosjekt hvor hun arbeidet med møte mellom sirkus og figurteater. Denne har spilt på festivaler i ni land og turnert med DKS i åtte fylker, og har totalt blitt spilt mer enn 350 ganger.

Ufroståegli fra 2018 var Frida Odden Brinkmanns første fullfinansierte prosjekt med støtte fra blant annet Kulturrådet. Dette åpnet for muligheten til å bruke god tid på å finne et nytt kunstnerisk uttrykk og være nyskapende innenfor sirkussjangeren. Hele prosessen har vært forankret i tematikken utenforskap og språkbarrierer og resultatet har blitt en visuell, fysisk og musikalsk forestilling for store og små. 

Frida var ansatt i Skuespiller- og Danseraliansen fra 2018 til 2022. I dag turnerer hun stadig med sine tre egne produksjoner i DKS, og er tilknyttet Tigerstadsteatret hvor hun opptrer som skjeggete sjonglør. Hun underviser også i sirkus ved Fredrikstad Kulturskole.

Bilder fra forestillinger

1/1

1/1

Skuespillere kledd ut som sirkusartister på en scene som ser ut som en manesje. En av dem står foran oss og sjonglerer med lysende baller

Frida Odden Brinkmann i Den lille prinsen

Foto: Erika Hebbert

Frida Odden Brinkmann i Den lille prinsen

Foto: Erika Hebbert

1/1

1/1

Få nyheter og eksklusive tilbud

Du kan sikre deg billetter tidlig, få varsel om nye forestillinger, bli invitert til arrangementer og motta eksklusive tilbud

Laster...