Hopp til innhold
125 år
Anders Baasmo Christiansen

Anders Baasmo Christiansen

Skuespiller

Anders Baasmo Christiansen gikk ut fra Statens teaterhøgskole i 2000, og startet sin skuespillerkarriere på Trøndelag Teater, der han blant annet spilte Mozart i Peter Schaffers Amadeus. Fra 2004 valgte han å være frilanser.

Roller i utvalg: Helten i Helten på den grønne øya (Det Norske Teatret), Benoni i Benoni og Rosa (Hålogaland Teater), hovedrollen både i Den 25. timen og Hamlet, og Jamie i Lang dags ferd mot natt (Riksteatret). Sir Robin i Spamalot og Daddy Warbucks i Annie (Folketeatret).

Film- og TV-roller: Stig Inge i Buddy, Jomar Henriksen i Nord, Henrik Ibsen i NRKs storsatsning En udødelig mann. Sentrale roller i TV-seriene Ran, Dag og Koselig med peis og i filmene Tempelridderen, Arn, Fuck up, Reisen til julestjernen, Kongens nei og ikke minst rollen som Herman Watzinger i Kon-Tiki.

Priser: Trøndelag teaters venners pris (2001) for Mozart i Amadeus, Heddaprisen (2008) for hovedrollen i Riksteatrets Hamlet, Amandaprisen (2004) for Buddy, Gullruten for beste mannlige skuespiller (2007) for rollen som Henrik Ibsen i En udødelig mann og Gullruten (2011 og 2012) for rollen som Benedict i Dag. Filmpokalen (2009) og Kanonprisen (2010) for filmen Nord.

Baasmo Christiansen er den første som har vunnet alle de fire store skuespillerprisene i Norge: Heddaprisen, Amandaprisen, Kanonprisen og Gullruten. Han har også vært Norges Shooting Star ved filmfestivalen i Berlin.

Få nyheter og eksklusive tilbud

Du kan sikre deg billetter tidlig, få varsel om nye forestillinger, bli invitert til arrangementer og motta eksklusive tilbud

Laster...