Hopp til innhold
125 år

Victoria H. Meirik

Regissør

Victoria H. Meirik er utdannet i Nederland, hvor hun har bodd og arbeidet i flere år. Hun var blant annet med på å introdusere Jon Fosse for et nederlandsk publikum og har også iscenesatt tekster av Sarah Kane, Marius von Mayenburg og Bertolt Brecht.

Oppdrag ved Nationaltheatret: Blackbird (David Harrower), Romeo og Julie (Shakespeare), Faderen (Strindberg), Uskyld (Dea Loher), Jeanne d’Arc (Schiller/Claudel/Bresson), Frøken Julie (Strindberg) og LULU –Pandoras eske (Wedekind). Hun har også vært med på å etablere Uprøvd på Nationaltheatret.

Oppsetninger ved andre scener i Norge, utvalg: Ivanov (Tsjekhov), Krig (Norén), Richard III (Shakespeare), Natten rett før skogene (Koltès) og Antigone (Sofokles) ved Trøndelag Teater. Meirik har vært tilknyttet Nationaltheatret som fast regissør og er leder for Norsk Dramatikk Festival.

Priser: Heddanominasjon for Blackbird og Faderen. Heddaprisen for beste regi for Antigone og Morgenbladets Gablerpris for Blackbird.

Få nyheter og eksklusive tilbud

Du kan sikre deg billetter tidlig, få varsel om nye forestillinger, bli invitert til arrangementer og motta eksklusive tilbud

Laster...