Hopp til innhold
125 år

Tone Myskja

Videodesigner og billedkunstner

Tone Myskja (f.1961) er en billedkunstner som arbeider med video både som skulpturelle installasjoner i forbindelse med utstillinger og i relasjon til scenekunst. 

Hun er utdannet innen teaterdesign, skulptur og video på kunstakademier i henholdsvis Oslo, Antwerpen og London. Hennes første separatutstilling var i Antwerpen i 1993, og hun har etter dette hatt en rekke utstillinger og sceniske oppdrag både i Norge og internasjonalt. Hun har hatt separatutstilling på Kunstnernes Hus og Henie Onstad Kunstsenter i Oslo.

Myskja har samarbeidet med flere av Norges beste jazzmusikere, deriblandt Sidsel Endresen under festspillene i Bergen 2006. I 2002 var hun deltager på Veneziabiennalen med video til en danseforestilling av den italienske koreografen Francesco Scavetta. Hennes arbeid har også vært vist på NRK i forbindelse med kulturprogrammet Safari og kunstnerportrettene 3 kunstnere – 3 landskap

Hun er innkjøpt av Nordiska Akvarellmuseet, Norsk Kulturråd og Nasjonalbiblioteket. Hun har også hatt en rekke større utsmykkingsoppdrag i Norge, nå sist ved Thora Storm videregående skole i Trondheim.

Få nyheter og eksklusive tilbud

Du kan sikre deg billetter tidlig, få varsel om nye forestillinger, bli invitert til arrangementer og motta eksklusive tilbud

Laster...