Hopp til innhold
125 år

Melanie Mederlind

Regissør

Melanie Mederlind er en svensk regissør, utdannet ved Dramatiska Institutet i Stockholm.

Allerede under utdannelsen stod hun for den første svenske iscenesettelsen av Elfriede Jelineks dramatikk, Avskedet på Malmö Stadsteater i 2002. For Riksteatern hadde hun blant annet regi på Sarah Kanes Psykos 4:48, et stykke som gjestet Nationaltheatret under Samtidsfesivalen i 2005.

Mederlind har satt opp flere tyskspråklige dramatikere, blant annet Peter Handke og Franz Xaver Kroetz. I Tyskland har hun regissert Effekten av Susan av Peter Høeg på Staatstheater Karlsruhe. Hun har også regissert opera, Den flygande holländaren av Wagner, Trollflöjten av Mozart, og dansforestillingen The Strindberg Project på Cullbergbaletten.

Hun stod for dramatisering og regi av Madame Bovary på Den Nationale Scene i 2021. Ved Nationaltheatret har hun tidligere hatt regi på Ulrike Maria Stuart i 2007 – en oppsetning hun ble nominert til Heddaprisen 2008 for i kategorien «beste regi», og Kunsten å spørre i 2018.

Få nyheter og eksklusive tilbud

Du kan sikre deg billetter tidlig, få varsel om nye forestillinger, bli invitert til arrangementer og motta eksklusive tilbud

Laster...