Hopp til innhold
125 år

Einar Bjørge

Regissør og regiassistent

Einar Bjørge – frilans sceneinstruktør og pedagog og har hatt regiansvar for en lang rekke teater- og operaoppsetninger siden 1986.

For Oslo Operafestival har han blant annet satt opp Pagliacci, Tosca, La Traviata Carmen, Hans og Grethe på kjøret og Czardasfyrstinnen. Sommeren 2015 hadde han regi på en utendørs oppsetning av Figaros bryllup for Operaverket Buskerud på Fossesholm Herregård.                        

Teaterforestillingen Flagstad – Triumph and Tragedy hvor han var både manus- og regiansvarlig fikk svært god mottakelse i New York i februar 2015.                        

I 1997 vant han juryens spesialpris for forestillingen Callas – La Divina ved Den Internasjonale Teaterfestivalen i St. Petersburg.                        

Fra 1996 til 2006 var han kunstnerisk leder av Oslo Prosjekt-Teater som også tilbød en 2-årig utdanning for unge skuespillere med scenisk erfaring.                        

Han har også vært tilknyttet Den Norske Opera og Kunsthøgskolen i Oslo.

Han har hovedfag i teater med fordypning i opera som teater, samt praktisk-pedagogisk utdanning fra Universitetet i Oslo. Einar Bjørge har samarbeidet med Liv Ullmann tidligere – blant annet på forestillingen Streetcar named Desire med Cate Blanchett i 2009 og Onkel Vanja i 2013.

Få nyheter og eksklusive tilbud

Du kan sikre deg billetter tidlig, få varsel om nye forestillinger, bli invitert til arrangementer og motta eksklusive tilbud

Laster...