Hopp til innhold
125 år
Logo Teaterprogrammet

Julemiddag – alle tiders julebord

Hør regissør Tyra Tønnessen fortelle mer om hvordan denne generasjonsforestillingen ble til – dette alle tiders julemiddagsbordet.

Publikumssuksessen Julemiddag har nærmest blitt som juletradisjon å regne på Nationaltheatret, og i høst spilles den på Hovedscenen. Forestillingen følger en stavangerfamilie gjennom 100 år – gjennom store historiske hendelser som andre verdenskrig og sosialdemokratiets inntog, og i de helt nære relasjonene med tenåringsoppgjør og moderne familiekonstellasjoner. Men det mange kanskje ikke vet, er at forestillingen er en ren og skjær øvelse i grunnleggende skuespillerferdigheter.

Dette har vi invitert regissør Tyra Tønnessen inn i studio for å røpe mer om. Hvordan har hun jobbet med å improvisere frem forestillingen – først med studenter på Teaterhøgskolen, og senere med nye skuespillere som har videreutviklet stykket hver gang det har blitt satt opp? Hvordan har de forsket seg frem til gjennomsnittsnordmannen gjennom tiårene? Og er det like lett for alle skuespillerne å prate stavangerdialekt? 

Søk opp «Teaterprogrammet» i din foretrukne podkastspiller, eller følg en av lenkene her: 

Les mer om forestillingen

Forestilling
Fire personer med kostymer i ulike tidsepoker bak et bord med et tent stearinlys

Julemiddag

Nationaltheatrets juleklassiker er tilbake på Amfiscenen! Bordet dekkes til en julemiddag der hundre år utspiller seg i løpet av én kveld.

Les mer

Få nyheter og eksklusive tilbud

Du kan sikre deg billetter tidlig, få varsel om nye forestillinger, bli invitert til arrangementer og motta eksklusive tilbud

Laster...