Hopp til innhold
Oppdag det rikholdige studiemateriellet som lages til forestillingene på Nationaltheatret

Fotograf: Øyvind Eide

Dykk ned i forestillingene sammen med elevene

Studiemateriellet er et effektivt læringsverktøy og inneholder ulike oppgaver, «kahooter» og kreative øvelser, som også møter kompetansemål i læreplanen.

Gjennom vårt skreddersydde studiemateriell kan elever og lærere dypdykke ned i forestillingen på en pedagogisk og kreativ måte, som også oppfyller læringsmål i læreplanen.

Skolemateriellet legger opp til for- og etterarbeid og inneholder bakgrunnsinformasjon om stykkene og dramatikerne, samt refleksjons- og skriveoppgaver knyttet til oppsetningene. Det inneholder også enkle og relevante dramaøvelser som er tilrettelagt for alle klasser og for vanlige klasserom. Skolemateriellet er knyttet til Læreplanens kompetansemål i flere ulike fag.

Vildanden

Studiemateriellet til Vildanden er laget for å løfte teateropplevelsen og dykke ned i teaterstykket. Her blir elevene blant annet bedre kjent med Vildandens rollekarakter og tematikk. Heftet er utviklet for 10. trinn og videregående. 

Last ned materiellet her

Hedda Gabler

Skolemateriellet er utviklet for å inspirere elevene til å dypdykke ned i Ibsens verk og stimulere til refleksjon rundt stykkets tema. Heftet er utviklet for 10. trinn og videregående. 

Last ned materiellet her

Romeo og Julie

Dette pedagogiske opplegget til Romeo og Julie er laget med tanke på at elevene skal leke seg inn i Shakespeares verden. Heftet er tilpasset elever i videregående opplæring, men kan også egne seg for undervisning på ungdomstrinnet.

Last ned materiellet her

Byggmester Solness

Dette pedagogiske opplegget til forestillingen Byggmester Solness er til for å inspirere lærere og elever til å dypdykke ned i Henrik Ibsens verk og for å stimulere til refleksjon rundt stykkets tema, innhold og om teaterkunsten. Heftet er laget for videregående skole, men egner seg også for bruk i ungdomstrinnet. 

Last ned materiellet her

Vildanden + En folkefiende

Skolemateriellet til forestillingen Vildanden + En folkefiende er en god anledning til å la elevene sette seg inn i to av Henrik Ibsens mest kjente stykker – og samtidig bli kjent med moderne regiteater. Heftet er tilpasset 10. trinn og videregående. 

Last ned materiellet her

Som dere vil

Gjennom dette studiemateriellet får elevene bli kjent med William Shakespeares klassiske stykke Som dere vil i en ny og leken iscenesettelse. Heftet inspirerer elevene til å drøfte og reflektere over tematikk og handling i et personlig, samfunnsmessig og etisk perspektiv. Heftet passer for ungdomskole og videregående skole. 

Last ned materiellet her

Måken

Studiemateriellet til Måken er laget for å inspirere elevene til å sette seg inn i Anton Tsjekhovs bermøte skuespill gjennom å utforske tematikk og persongalleri. Ikke minst vil materiellet gi gode perspektiver til sammenligning av de to dramatikerne Henrik Ibsen og Anton Tsjekhov. Heftet er tilpasset videregående skole, men passer også for ungdomstrinnet. 

Last ned materiellet her