Henrik den første (NO)

Ibsen er kanskje størst, men han var ikke først! Morten Jostad mener at vår dyrking av den andre Henrik (Les; Ibsen) er så stor at vi er blitt blinde for forgjengeren Henrik den Første.

Dramatikeren Morten Jostad vil åpne publikums øyne for Henrik Wergelands dramatiske produksjon gjennom fremføring av farsen Irretarabile tempus, på norsk Den uopprettelige tid. I fremføringen fletter han også inn flere av Wergelands dikt. Den andre Henrik dukker opp i referanser og sidekommentarer.

Morten Jostads drøm er å få se Irretarabile tempus oppført i sin helhet i en ny scenografi designet av Rolf E. Johansen-Vik. I denne omgang må publikum nøye seg med å oppleve scenemodellen, som Jostad bruker aktivt når han fremfører Wergeland i Publikumsområdet utenfor Hovedscenen.
Morten Jostad har omfattende erfaring fra våre fremste institusjonsteatre, frie grupper og amatørteatre, og hans iscenesettelser er brukt ved teatre i Europa, særlig i Danmark. Jostad arbeider også som skuespiller bl.a. i enmannsforestillinger med Bjørnson, Søren Kierkegaard, H.C. Andersen og Ludvig Holberg. Han har turnert med eventyr, litteraturprogram, foredrag og barneteater og har gjestet Ibsenfestivalen fem ganger med det han liker å kalle ”sidekommentarer”.

 

Scenografi: Rolf E. Johansen-Vik. Med: Morten Jostad.