Hopp til innhold

Velkommen til mini-salong rett før forestillingen Menneske, kjære menneske.

Ikke i salg

Teatersalong: Musikken i teatret

Velkommen til mini-salong rett før forestillingen Menneske, kjære menneske.

I salongserien «Musikken i teatret» undersøker vi teatrets forhold til musikken og musikeren. I tidligere salonger har Bertine Zetlitz, Nils Petter Molvær og Gaute Tønder reflektert rundt deres og musikkens rolle i forestillingene de har medvirket i. Denne gangen inviterer vi artist Erlend Ropstad til å diskutere arbeidet med forestillingen Menneske, kjære menneske sammen med regissør Anders T. Andersen.

I forestillingen Menneske, kjære menneske er diktene til Nils-Øivind Haagensen og musikken til Erlend Ropstad likestilt. Er dikt og låter to sider av samme sak? Når skuespillere og musiker fyller scenen samtidig, hvordan slipper de hverandre til?

Er Menneske, kjære menneske en teaterforestilling eller en konsert, hvor går skillelinjen og er den egentlig så viktig å finne?
Hvordan balanserer man låter og dikt så de ikke står i veien for hverandre, men heller utfyller hverandre i en helhetlig kunstopplevelse?

Du møter:

  • Erlend Ropstad, musiker og komponist
  • Anders T. Andersen, skuespiller og regissør av forestillingen Menneske, kjære menneske

Ordstyrer er Gunhild Aarebrot Kilde, formidlingskonsulent ved Nationaltheatret.

Alle våre teatersalonger er gratis og åpen for alle, også de som ikke skal se forestilling. Husk å melde deg på for å sikre deg plass.