Velkommen til direktestrømmet salong, der panelet vil ta tempen på situasjonen nå, de tilbakelagte kriseukene og spør hvordan vi ser for oss teatret etter korona-tiden.
Ikke i salg
Salong: Scenekunstens vilkår under koronakrisen
Velkommen til direktestrømmet salong, der panelet vil ta tempen på situasjonen nå, de tilbakelagte kriseukene og spør hvordan vi ser for oss teatret etter korona-tiden.
De stengte kulturdørene har åpnet på gløtt, men koronakrisen er på langt nær over. Og mens vi fremdeles sørger over vårens tapte forestillinger, må vi også se langt etter en normal teaterhøst. Hvordan forbereder vi oss på en fremtid med smittevernsrestriksjoner? Hva skjer med kunstens vilkår i en krise?
Teaterkunsten, øyeblikkets kunst, er helt avhengig av det fysiske publikummets tilstedeværelse, men denne våren, uten noen fysisk scene, har gratis, digitale teatertilbud poppet opp overalt i sosiale medier. Har de siste ukene vært en digital tvangstrøye for teatrene – eller skal vi heller si en digital helsetrøye? Samfunnet har lenge vært i gang med det digitale skiftet; kan analog og digital scenekunst leve side om side med hverandre etter at krisen har lagt seg?
Teatrene er delvis åpne igjen, publikum har fått vende tilbake til salene, hvilken erfaring og lærdom tar vi med oss fra de tilbakelagte ukene da alt var stengt?
Velkommen til en salongsamtale om scenekunst i korona-krisetiden som vi lever i nå, men som også videre vil påvirke høsten for hele scenekunstfeltet.
Følg salongen på Nationaltheatret sin Facebook-side onsdag 27.mai kl.09.00.
I panelet:
- Hanne Tømta, teatersjef ved Nationaltheatret.
- Ingrid Lorentzen, balletsjef ved Den Norske Opera og Ballett.
- Per Christian Selmer-Anderssen, journalist og teaterkritiker i Aftenposten.
- Mine Nilay Yalcin, freelance regissør og scenekunster. Hun står blant annet bak den digitale teaterforestillingen «Culpa! i unntakstilstand» ved Kilden Teater.
- Ine Therese Berg, teaterviter, teaterkritiker, skribent og har nettopp levert sin doktorgradsavhandling om publikumsdeltagelse i teateret. Ine er salongens ordstyrer.