Hopp til innhold

Friheten til å kunne skape sitt eget liv er et grunnleggende behov for alle mennesker, og å kunne kontrollere egen fruktbarhet har vært en av de aller viktigste kvinnekampene.

Ikke i salg

Salong dagen før kvinnedagen: Fruktbarhet og skaperkraft

Friheten til å kunne skape sitt eget liv er et grunnleggende behov for alle mennesker, og å kunne kontrollere egen fruktbarhet har vært en av de aller viktigste kvinnekampene.

Hva har slaget om fruktbarheten betydd for kvinners frihet – og hvor står vi i dag, når kampen mot abortnemndene er hovedparole i 8. marstoget, og det er 60 år siden p-pillen for første gang ga kvinner sikker og egenkontrollert prevensjon?

Og hva med den kvinnelige kunstneren; hvilke begrensinger og utfordringer har hun møtt på sin vei – og hva skal til for å frigjøre den kvinnelige skaperkraften i samfunnet som sådan? 

Du møter:

  • Marte Stubberød Eielsen, forfatter av boka Pillen – historien om 1900-tallets viktigste oppfinnelse, tidligere kulturredaktør i Klassekampen og ansatt i kommunikasjonsavdelingen på Nationaltheatret.
  • Susanne Kaluza, forfatter og daglig leder på Litteraturhuset i Oslo. Susanne har jobbet i mange år med spørsmål knyttet til mangfold og likestilling.
  • Margrethe Aaby, teaterprodusent og engasjert i kvinnekamp siden 70-tallet. Margrethe medvirket i arbeidet med den feministiske teaterforestillingen Jenteloven (1974) på Nationaltheatret.
  • Live Hov, professor ved Institutt for kulturstudier, Universitet i Oslo og forfatter av boken Thalias første døtre, om kvinnerollen i teatret.
  • Hannah Wozene Kvam, artist, skribent, slam-poet, rådgiver for mangfold og tverrfaglig samordning i Viken fylkeskommune. Hannah har i mange år vært engasjert i spørsmål knyttet til kjønn og likestilling i et mangfoldsperspektiv. Hun er salongens ordstyrer.

Salongene våre er alltid gratis og åpen for alle, husk å melde deg på for å sikre deg plass.