Hopp til innhold
125 år
Portrett av tre kvinner

Salong: Hvilke krefter styrer oss?

Velkommen til salong der vi utforsker Kafkas uutgrunnelige verk Prosessen.

Franz Kafka stiller i Prosessen helt grunnleggende spørsmål om menneskets frihet og mulighet for lykke. Han skriver om mennesker som vikles inn kaotiske handlingsforløp og utsettes for uforutsigbare maktforhold.

Prosessen er en metafor for alle mulige uoversiktlige systemer og maktforhold som vi må forholde oss til i livet. Eller må vi egentlig det? Hva om lykken ligger utenfor systemenes regler og normer. Er det i det hele tatt mulig å handle som et fritt menneske?

Kafkas litteratur utforsker tidløse spørsmål, men forblir samtidig alltid relevant for diskusjoner om makt og frihet i vår tid.

Arrangement er et samarbeid mellom Nationaltheatret og Inn i historien –Humaniorafestivalen 2024 ved Universitet i Oslo.

Salongen skjer i Publikumsfoajeen, den er gratis og åpen for alle. Husk fribillett for å sikre deg plass.

Visningstider
Scener
Publikumsfoajéen
Varighet og pauser
40 minutter

I panelet:

  • Marit Grøtta, professor i allmenn litteraturvitenskap ved UiO, med Kafka som faglig interesse.
  • Tyra Tønnessen, regissør av Prosessen.
  • Journalist Kari Slaatsveen er salongens ordstyrer.

Inn i historien – Humaniorafestivalen 2024

Fra 7. til 21. mars inviterer Universitetet i Oslo til festival om historie. Det blir samtaler, foredrag, filmvisning, byvandring, og mye mer – ved flere andre kulturinstitusjoner over hele byen. Les mer her

Les mer om forestillingen

Forestilling
Portrett av kvinne med skjorte og slips

Prosessen

Den er et av verdenslitteraturens mest leste og fortolkede verk – nå tas Kafkas Prosessen til scenen med kvinnelige skuespillere i alle roller.

Les mer