Hopp til innhold
Skeivt kulturår

Taylor Mac kommer til Oslo for å snakke om sitt oppsiktsvekkende kunstnerskap og om stykket Hen, som settes opp på Nationaltheatret i høst.

Ikke i salg

Teatersalong // Møt Taylor Mac

Taylor Mac kommer til Oslo for å snakke om sitt oppsiktsvekkende kunstnerskap og om stykket Hen, som settes opp på Nationaltheatret i høst.

*Please scroll down for English*

En gamechanger. Et brennende engasjement. Storslått og grotesk, radikal og banebrytende multikunstner. En politisk kraft som setter varige spor i både publikum og kunstformen. I denne teatersalongen vil journalist og programleder Gisle Agledahl samtale med den anerkjente amerikanske multikunstneren om kunstnerisk arbeide, om teatrets rolle i samfunnet og om stykket Hen.

Den New York-baserte kunstneren Taylor Mac er dramatiker, skuespiller, dragartist, regissør, produsent, låtskriver og artist. Macs teaterforestillinger er inspirert av alt fra commedia dell ’arte, gresk drama, drag og moderne musikkteater. Taylor har et ekstravagant og maksimalistisk scenespråk, med bisarre og storslåtte kostymer, der det groteske og vakre går hånd i hånd – ofte med direkte henvendelser til publikum.

Da Taylor Mac – som bruker «judy» som pronomen mottok den Internasjonale Ibsenprisen i 2020 fikk det norske publikummet for alvor øynene opp for et kunstnerskap, som gjennom særegne virkemidler og innganger både skaker de som er til stede og samfunnet rundt.

Taylor Macs kunstnerskap motsetter seg kategorisering og setter kjønn i spill på en på samme tid henrivende, leken og utfordrende måte.  Som kunstner åpenbarer judy nye perspektiver, stiller åpne spørsmål og leker med kjønn og merkelapper.

I stykket Hen, som hadde urpremiere i San Francisco i 2014, krever for eksempel Mac at en av rollene skal spilles av en transperson. Hvordan griper kunsten inn i det politiske? Og er det egentlig poenget til Taylor Mac?

Meld deg på for å delta på en unik teatersalong, et møte med en av de mest banebrytende teaterkunstnerne i vår tid.

Teatersalongen er gratis og åpen for alle, meld deg på for å få plass. Samtalen vil foregå på engelsk. Merk at det er få billetter.

Verdens største teaterpris

Den internasjonale Ibsenprisen er opprettet av Kulturdepartementet og deles ut annet hvert år. Prisen skal gå til en enkeltperson, organisasjon eller institusjon innenfor kunst- og kulturlivet som har gjort «en ekstraordinær innsats i Ibsens ånd». Prisvinneren utpekes av en komité bestående av sju medlemmer, og prisbeløpet er på 2,5 millioner kroner. Taylor Mac vant prisen i 2020.

Artist talk – meet Taylor Mac

Taylor Mac; American playwright, actor, drag performance artist, director, producer, singer-songwriter and winner of the International Ibsen award 2020 is coming to Norway and Oslo.

In conversation with journalist Gisle Agledahl, Taylor Mac will speak about artistic work and choices, theatre arts place in society and Taylor Macs play Hir (Hen in Norwegian) that has its Norwegian premiere at The National Theatre/Torshovteatret in August.

The event is free and will be held in English and takes place at the National Theatre in Oslo. Remember to register.