Hopp til innhold

Hva er koblingene mellom natur og teknologi? Er mennesket kun natur, eller kan det også være teknologi? Må det være et enten-eller, eller kan det være et både-og?

Ikke i salg

Teatersalong: Mennesket og maskinen

Hva er koblingene mellom natur og teknologi? Er mennesket kun natur, eller kan det også være teknologi? Må det være et enten-eller, eller kan det være et både-og?

Kunstig intelligens og moderne teknologi har lært oss mye om oss selv; den effektiviserer, optimaliserer – og oppdager korona. Men når går det for langt? Mange kan få opplevelsen av at oppmerksomheten vår blir styrt av algoritmer på nettet. De store tec-gigantene pønsker på nye grenseoverskridende systemer som tankeoverføring – vi blir til teknologi. Når forstyrres kontakten mellom mennesket og naturen? Kan vi miste oss selv? Og hvordan finner vi den nødvendige livsbalansen?

Velkommen til teatersalong som tar utgangspunkt i De Utvalgtes tolkning av Brannen av Vesaas.

Når teatergruppen De Utvalgte setter opp Brannen, så plasserer de naturen i sentrum, men i en annen setting enn den tradisjonelle. De Utvalgte jobber med avansert teknologi og robotikk i sine forestillinger, og i møte med naturlandskapet skaper det assosiasjoner til den høyteknologiske og digitaliserte verden vi lever i nå eller en gang i fremtiden.

Du møter: 

  • Lena Lindgren, forfatter og nylig Brageprisvinner for boken Ekko. Essay om algoritmer og begjær.
  • Ida Frisch, forfatter.
  • Einar Duenger Bøhn, filosof
  • Kaja Schjerven Mollerin, litteraturviter og salongens ordstyrer

Teatersalongen er gratis og skjer 27. januar rett før Brannen spiller på Hovedscenen. På grunn av smitterestriksjoner er det dessverre svært få fysiske plasser, men fortvil ikke – salongsamtalen vil også dukke opp i vår podkast Teaterprogrammet.