Hopp til innhold

Kan verden forandres med musikkteater? I Mor Courage gjør den revolusjonære dramatikeren Bertolt Brecht og komponisten Paul Dessau et helhjertet forsøk.

Ikke i salg

Teatersalong: Revolusjonær musikk

Kan verden forandres med musikkteater? I Mor Courage gjør den revolusjonære dramatikeren Bertolt Brecht og komponisten Paul Dessau et helhjertet forsøk.

I samarbeid med store komponister som Kurt Weill, Paul Dessau og Hans Eisler, skapte Bertolt Brecht en egen musikkteatertradisjon. Siden 1930- og 40-tallet har den hatt stor innflytelse og inspirert skaperne av Broadway-musikaler som Chicago og Cabaret, samt artister som David Bowie, Nina Simone, Sting og The Doors.

Kan denne musikken fremdeles få publikum provosert og engasjert? Hva betyr det at teksten og musikken blir likestilt? Hvordan kan man gjennom musikken bedre forstå teksten i Brechts stykker? Og hvordan høres egentlig ekte, revolusjonære toner ut?

Velkommen til en teatersalong der du får møte et panel som kan gi deg noen musikalske knagger, tips og triks til å skjønne musikkens funksjon og uttrykk i Brechts teater.

Du får også et musikalsk innslag hentet fra Dessaus musikk i Mor Courage, fremført av Per-Christian Revholt, som har det musikalske ansvaret i denne forestillingen.

Du møter:

  • Frode Haltli, komponist og musiker, deltar i stedet for komponist og musiker Maja S. K. Ratkje, som er på turne. Både Haltli og Ratkje er medlemmer av bandet POING som i en årrekke har tolket og formidlet musikk fra Brechts stykker.
  • Per-Christian Revholt, Nationaltheatrets kapellmester.
  • Øyvind Berg, lyrikker og oversetter av Mor Courage.
  • Hanne Skille Reitan, skuespiller og salongens ordstyrer.

Smittevern

Nationaltheatret følger Oslo kommunes retningslinjer for godt smittevern. Husk derfor å melde deg på arrangementet på forhånd, hold 1 meters avstand til andre og sett deg på anvist sted. Bestilling av drikkevarer skjer fra bordet. Du finner mer informasjon om smittevern på Nationaltheatret her.