Hopp til innhold

Bli med på en salong som diskuterer litteraturhistoriens mest omtalte tema forbudt kjærlighet. 

Ikke i salg

Forbudt kjærlighet

Bli med på en salong som diskuterer litteraturhistoriens mest omtalte tema forbudt kjærlighet. 

Fra det antikke Hellas og Homers Illiaden og helt frem til vår egen tid er forbudt kjærlighet kanskje det mest omtalte tema i litteraturhistorien.
 
Det kan være mange hindre for denne kjærligheten, klasse- eller raseskiller, religion- og kulturforskjeller, store aldersforskjeller eller homofili for å nevne noen få. Mange tenker kanskje på Romeo og Julie når de hører snakk om forbudt kjærlighet i litteraturen, og det med rette. Høsten 2019 har Nationaltheatret to store oppsetninger som omhandler vanskelig og forbudt kjærlighet, Romeo og Julie og Forelsket i Shakespeare som er basert på den romantiske komedien Shakespeare in love
 
Som en innledning til forestillingen om Romeo og Julie inviterer vi til en teatersalong i samarbeid med LitteraturOslo og spør blandt annet om Romeo og Julie kanskje ikke er en kjærlighetshistorie, men egentlig bare er en tredagers affære mellom to ungdommer på tretten og sytten år som resulterer i seks dødsfall?
 
Inger Merete Hobbelstad, litteraturviter, kommentator i Dagbladet og forfatter av essaysamlingen Å leve med Shakespeare. Hilde Østby er forfatter og kritiker i Aftenposten. Hun er litteraturviter med en mastergrad om Shakespeare. Peder Kjøs er psykolog og har nylig utgitt boken Angst. Kjøs er også programleder for serien Jeg mot meg og Hos Peder på NRK.
 
Salongen er et samarbeid med festivalen LitteraturOslo