Hopp til innhold

Møt dramatiker Ayad Akhtar før norgespremieren på hans stykke Krenket, i samtale med journalist Mah-Rukh Ali.

Ikke i salg

Teatersalong med den Pulitzer-prisvinnende dramatikeren Ayad Akhtar

Møt dramatiker Ayad Akhtar før norgespremieren på hans stykke Krenket, i samtale med journalist Mah-Rukh Ali.

I forkant av norgespremieren på Krenket (med originaltittelen Disgraced), i regi av Marit Moum Aune, inviterer vi publikum til en samtale mellom stykkets Pulitzer-prisvinnende dramatiker Ayad Akhtar og den erfarne journalisten og forfatteren Mah-Rukh Ali.

Ayad Akhtar er født i 1970 og er amerikansk dramatiker, romanforfatter, filmmanusforfatter og skuespiller. Han vokste opp i Milwaukee i Wisconsin og har foreldre av pakistansk opprinnelse.

I tillegg til å være dramatiker har han også bakgrunn som skuespiller og  er medmanusforfatter av filmen The War Within, som han også spilte hovedrollen i. I 2011 spilte han i HBO-filmen Too Big to Fail.

Akhtar har skrevet flere skuespill og er mest kjent for Krenket, som han mottok Pulitzer-prisen for i 2013. Stykket ble også nominert til Tony Award for beste skuespill. I sesongen 2015/2016 var Krenket det mest oppførte skuespillet i USA.

Akhtar skriver om temaer som kjærlighet, ansvar, økonomi, innvandring, kultur og identitet og er kjent for å utfordre amerikaneres fordommer knyttet til religiøs og kulturell bakgrunn – og islam spesielt.

Hans roman American Dervish, Begynnelsen på et farvel, er oversatt til norsk og utgitt på CappelenDamm (2012). Boken har av flere blitt betegnet som den første virkelige muslimsk-amerikanske romanen.


Mah-Rukh Ali er forfatter, redaktør og en av Norges mest velrennomerte journalister, med erfaring fra både avis, TV og radio. De fleste kjenner henne fra hennes tid i NRK og TV2 – i sistnevnte kanal var hun nyhetsanker i ti år.

Ali har en master i internasjonal politikk og diplomati fra SOAS i London, en bachelor i journalistikk, sosiologi og islamske studier fra Punjab University i Lahore og journalistutdannelse fra Høgskulen i Volda. Hun har også forsket på terrorgruppen IS (ved University of Oxford), som høsten 2015 resulterte i boken Trusselen fra IS. I fjor kom hun ut med boken Iran og det nye Midtøsten.

Teatersalongen er gratis og åpen for alle. Meld deg på for å sikre deg plass. Sitte- og ståplasser til publikum.

Samtalen vil foregå på engelsk.

Les om forestillingen