Hopp til innhold

Krenket-dramaturg og skribent Rania Broud møter filmskaper Ulrik Imtiaz Rolfsen til en samtale om hvordan Krenket er aktuell i Oslo og Norge i dag.

Ikke i salg

Salong-serie: Krenket her og nå

Krenket-dramaturg og skribent Rania Broud møter filmskaper Ulrik Imtiaz Rolfsen til en samtale om hvordan Krenket er aktuell i Oslo og Norge i dag.

Ulrik Imtiaz Rolfsen skriver i Aftenposten at han opplever Krenket som hyperaktuell, kompleks og samtidig lett gjenkjennelig for de aller fleste. Velkommen til salong der han sammen med dramaturg Rania Broud utdyper hvorfor Krenket satte i gang så sterke følelser at han måtte skrive om det som et tilsvar til Mona Levins anmeldelse i Aftenposten. Dramatiker Ayad Akhtar deltok også i debatten.

Forestillingen Krenket av den Pulitzer-prisvinnende dramatikeren Ayad Akhtar har skapt stort engasjement blant publikum. Det dreier seg om identitet, oppvekst, kultur og religion og forestillingen har skapt samtaler både offentlig og privat.

«Se den, og kjør debatt!» skrev Dagbladet i sin anmeldelse av Krenket.

«Det føles ikke bare viktig, men helt nødvendig å spille Krenket akkurat nå» Marit Moum Aune.

Krenket – her og nå er en mini-serie med salongmøter mellom regissør eller dramaturg fra forestillingen, og en toneangivende samfunnsdebattant. Dykk ned i tematikken før forestillingen starter, og få enda mer ut av opplevelsen – og mer innsikt i komplekse tema som berører oss alle.


Få også med deg:

  • Regissør Marit Moum Aune møter Ervin Kohn fra Antirasistisk senter, 23.september

  • Regissør Marit Moum Aune møter Nancy Herz, samfunnsdebattant og en av forfatterene av «Skamløs», 15. oktober.


I Krenket møter vi Amir, som er forretningsadvokat med pakistansk bakgrunn. Han har gjort karriere og nådd det øverste sjiktet av det amerikanske samfunnet. Men hvorfor holder han sin muslimske bakgrunn skjult? Forestillingen handler om brennbare spørsmål som polariseringen i samfunnet og den stadig voksende forestillingen om hvem de andre er.

Velkommen til gratis mini-salong om viktige tema som får hele følelsesregistret i oss til å resonere.

Husk å melde deg på for å sikre deg plass.

Salongen blir senere lagt ut på vår podkast Teaterprogrammet.