Hopp til innhold

Krenket-regissør Marit Moum Aune møter samfunnsdebattant Nancy Herz til en samtale om hvordan Krenket er aktuell i Oslo og Norge i dag.

Ikke i salg

Salong-serie: Krenket her og nå

Krenket-regissør Marit Moum Aune møter samfunnsdebattant Nancy Herz til en samtale om hvordan Krenket er aktuell i Oslo og Norge i dag.

Krenket er satt til New York, men finnes det like utfordringer i dagens Oslo - hvor er parallellene? I forestillingen møter vi blant annet en nevø som ser opp til sin onkel. Å ha forbilder innad i familien er noe enhver kan kjenne seg igjen i, og spesielt ungdom med minoritetsbakgrunn, mener Nancy Herz. "Hvis ikke du får det til, hvem skal da få det til?" sier nevøen i Krenket. Når blir man egentlig norsk nok?

Forestillingen Krenket av den Pulitzer-prisvinnende dramatikeren Ayad Akhtar har skapt stort engasjement blant publikum. Det dreier seg om identitet, oppvekst, kultur og religion og forestillingen har skapt samtaler både offentlig og privat.

«Se den, og kjør debatt!» skrev Dagbladet i sin anmeldelse av Krenket.
I Aftenposten har en debatt om forestillingen blusset opp mellom filmskaper Ulrik Imtiaz Rolfsen, teaterkritiker Mona Levin og dramatiker Ayad Akhtar.

«Det føles ikke bare viktig, men helt nødvendig å spille Krenket akkurat nå» Marit Moum Aune.

Krenket – her og nå er en mini-serie med salongmøter mellom regissør eller dramaturg fra forestillingen, og en toneangivende samfunnsdebattant. Dykk ned i tematikken før forestillingen starter, og få enda mer ut av opplevelsen – og mer innsikt i komplekse tema som berører oss alle.


Få også med deg:

  • regissør Marit Moum Aune møter Ervin Kohn, samfunnsdebattant og fra Antirasistisk senter, 23. september.

  • Dramaturg Rania Broud møter Ulrik Imtiaz Rolfsen, samfunnsdebattant og filmskaper, 21.oktober.


I Krenket møter vi Amir, som er forretningsadvokat med pakistansk bakgrunn. Han har gjort karriere og nådd det øverste sjiktet av det amerikanske samfunnet. Men hvorfor holder han sin muslimske bakgrunn skjult? Forestillingen handler om brennbare spørsmål som polariseringen i samfunnet og den stadig voksende forestillingen om hvem de andre er.

Velkommen til gratis mini-salong om viktige tema som får hele følelsesregistret i oss til å resonere.

Husk å melde deg på for å sikre deg plass.
Salongen blir senere lagt ut på vår podkast Teaterprogrammet.