Hopp til innhold
Fra Venus av Willendorf til radmagre motekatter – Hva søren er skjønnhet? 

Ikke i salg

Salong: Hva søren er skjønnhet?

Fra Venus av Willendorf til radmagre motekatter – Hva søren er skjønnhet? 

Sammen med dramaturg Olav Torbjørn Skare drar kunsthistoriker og estetiker i Morgenbladet, Ragnhild Brochmann, oss gjennom de ulike kroppene, klærne og ansiktene som har formet vår forståelse av hva og hvem det vakre er. 

Forestillingen Cyrano, som er skrevet i 1897, er en tragikomisk, intens og følelsesladet historie om ulykkelig kjærlighet, mot og moral – fritt inspirert av en historisk person med samme navn.

Cyrano de Bergerac er en uovervinnelig soldat, en kompromissløs poet, dramatiker og samfunnskritiker med upåklagelig moral – og en overdimensjonert nese. Utseendet hindrer ham i å innrømme sin sterke kjærlighet for kusinen Roxane, som kun har nese for den billedskjønne Christian.

Ragnhild Brochmann er kunst- og motekulturhistoriker, skribent og illustratør, og mange kjenner henne som Morgenbladets Estetiker. Estetiker er en spørsmål-og-svarspalte hvor alle former for visuell kultur er gjenstand for dyptpløyende og humoristisk analyse – ikke minst den historisk trivialiserte moten. Hun har markert seg som en annerledes kulturkommentator og gjester ofte radio og tv.

Olav Torbjørn Skare er dramaturg ved Nationaltheatret og har oversatt Cyrano til Nationaltheatrets forestilling.