Hopp til innhold

Velkommen til teatersalong med Nationaltheatrets nye husdramatiker og regissør Runar Hodne.

Ikke i salg

Teatersalong: Husdramatiker Kathrine Olsen Nedrejord

Velkommen til teatersalong med Nationaltheatrets nye husdramatiker og regissør Runar Hodne.

Med utgangspunkt i Nedrejords siste roman vil hun samtale med Hodne om hvordan man som forfatter nærmer seg og behandler vonde hendelser som overgrep og vold i romanform og hva som skjer når de samme temaene skal behandles på en teaterscene.

Kathrine Nedrejord (f. 1987) er en norsk og samisk forfatter, dramatiker og scenekunstner. Nedrejord debuterte i 2010 med romanen Transitt. Hennes andre roman, Trengsel, utkom i 2014. I 2018 ble hun husdramatiker ved Nationaltheatret 

Nedrejord er aktuell med romanen Forvandlinga som handler om å vende tilbake til hverdagen etter en overfallsvoldtekt. K. er en ung, norsk forfatter bosatt i Paris. Etter overfallet tilbringer hun noen måneder i Oslo, omgitt av nære venner og familie, før hun returnerer til Paris og forsøker å leve normalt. Romanen forteller  om en rystende erfaring, samtidig som den trekker opp overraskende forbindelseslinjer til byråkrati, språk og diktning. Det er en formfullendt roman, skrevet med klokskap og varme.
Runar Hodne (f.1970) er en norsk teater- og filmregissør, utdannet ved regilinjen på Statens Teaterhøgskole. Han mottok Heddaprisen 2001 for sin regi av Jon Fosses Nokon kjem til å komme, vist ved Nationaltheatret  samme år, og ble igjen nominert i 2013 for regien av Arthur Millers En handelsreisendes død for Trøndelag Teater.

Arrangementet er en del av litteraturfestivalen  LitteraturOslo.