Hopp til innhold

Vi spiller alle en rolle, men hvem skal du spille? Nationaltheatret setter ungdom og psykisk helse i fokus. OBS! Arrangementet er flyttet til Amfiscenen. 

Ikke i salg

Teatersalong: Hvem er du, egentlig?

Vi spiller alle en rolle, men hvem skal du spille? Nationaltheatret setter ungdom og psykisk helse i fokus. OBS! Arrangementet er flyttet til Amfiscenen. 

Informasjon til publikum: Dersom du skal se Personer, steder og ting, benytt plassen du har fått tildelt på billetten til forestillingen. 

Teaterstykket Personer, steder og ting, som denne teatersalongen er inspirert av, handler om hovedpersonen Emmas vonde vei mot å bli rusfri. Men forestillingen er langt mer enn en fysisk kamp mot abstinenser. Den dreier seg om identitet og ærlighet mot seg selv. Det å føle seg akseptert av seg selv, men også av familie, venner og samfunnet for øvrig. Dette gjelder oss alle. Kampen Emma kjemper er på mange måter mot og for seg selv – på jakt etter selvinnsikt og selvrespekt.

Andelen av ungdommer med psykiske lidelser øker, ifølge Folkehelseinstituttet. Samtidig har det vært en kraftig økning i bruken av antidepressive midler blant ungdom og unge voksne. Sammenhengen mellom rus og psykisk helse er påfallende for dagens unge.

Hvem er den rusavhengige som rusfri? Hvem er du når du ikke lenger kan gjemme deg bak maskene, eller bak en løgn? Hvordan takler man den sterke indre uroen og frykten over å ikke være interessant nok for andre? Hvordan skal livet mestres, hvordan finner man mening med livet?

Du møter:

  • "Helsesista" Tale Maria Krohn Engvik
  • Blogger Malin Nesvoll

Velkommen til gratis teatersalong, åpen for alle og aller mest for vårt unge publikum. Husk å melde deg på for å sikre deg plass.