Hopp til innhold

Omvisninger

En vandring i Ibsen, Bjørnson og Foss' fotspor.

Bli med bak kulissene!

Nationaltheatret er et spennende hus å vandre rundt i. Her sitter det mye dramatisk historie og festlige fortellinger i veggene. Bli med på en omvisning og se teatret fra innsiden!

På omvisningen får du oppleve og se hvordan teater blir til. Omvisningen tar deg med til noen av teatrets unike rom, scener og verksteder. Du får også bokstavelig talt gå i Ibsens og Bjørnsons fotspor og høre spennende historier fra teatrets åpning i 1899, fra okkupasjonen under andre verdenskrig og fra i dag. Kanskje lurer du på hvordan et rehabilitert Nationaltheater vil kunne se ut i fremtiden?

Ingen omvisning på Nationaltheatret er like! Omvisningen skjer på teatrets og kunstens premisser, noen sceneprøver eller sceneteknisk arbeid vil kunne påvirke hvilken rute omvisningen tar.

Vi arrangerer omvisninger på engelsk og norsk, samt omvisninger for barn, skoleklasser, lærergrupper, pensjonistlag og andre interessegrupper. Velkommen!

Alle er velkommen på omvisning. Nationaltheatret er et gammelt bygg dessverre med noe begrenset tilgang til heis og andre hjelpemidler, har du spesielle behov si i fra på forhånd på epost: omvisning@nationaltheatret.no
Vi gjør også oppmerksom på at det dessverre ikke er mulighet til å ha med barnevogn på omvisningen.