Main menu and utilities

Main menu

Handlekurv

Omvisninger

Bli med på en omvisning og opplev Nationaltheatret fra innsiden, og før vi stenger for rehabilitering!

Nationaltheatret er et spennende hus å vandre rundt i. Her sitter det mye dramatisk historie og mange festlige fortellinger i veggene.

Du får oppleve Hovedscenen og se hvordan teatermaskineriet fungerer, du får se nærmere på arkitekturen og den unike utsmykningen av Publikumsfoajeen og Kongelosjen. I tillegg bærer Nationaltheatret på viktig kulturhistorie; her vandret både Bjørnson og Ibsen, og du vil få høre historiene om hvordan våre store forfattere arbeidet for å reise Nationaltheatret mot slutten av 1800-tallet. På omvisningen vil du også få se nærmere på teatrets unike kunstsamling, der flere av våre fremste scenekunstnere er blitt portrettert av landets største billedkunstnere.

Omvisning passer for alle i alle aldre og vi tilbyr ulike kategorier omvisninger: omvisning for alle, barneomvisning, og mens vi spiller Vildanden, Hamlet og Pæra kan du også bli med på Ibsen-omvisning, Shakespeare-omvisning og Pæra-omvisning. Disse omvisningene vil betone Nationaltheatrets forhold til dramatiker og stykke, og forteller kanskje også noen hemmeligheter fra den aktuelle forestillingen.

Vi tilbyr åpne omvisninger og private omvisninger. Åpne omvisninger skjer på lørdager og på noen torsdag og fredag ettermiddager, kjøp billett her under.

Ønsker du å booke privat gruppeomvisning for skoleklasser, lærergrupper, seniorgrupper, kollegaer, bursdagsselskap eller vennegjengen, send e-post og book egen omvisning her.

Trygt teaterbesøk – viktig informasjon om smittevern:
Myndighetene har påbudt bruk av munnbind i situasjoner der det ikke er mulig å holde én meters avstand og det ikke er fast plassering. Vi ber deg derfor bruke munnbind når du ankommer teatret og gjennom hele omvisningen.